Συγκλονίζει το μήνυμα της Κέιτ Μπλάνσετ για τις φωτιές στην Ελλάδα

Συγκλονισμένη από τις καταστροφικές πυρκαγιές που πλήττουν την Ελλάδα είναι η Κέιτ Μπλάνσετ. Με αναρτήσεις της στο Instagram η διάσημη Αυστραλή ηθοποιός εκφράζει τη θλίψη της. Συγκεκριμένα έκανε repost ένα βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο από τη Λίμνη Ευβοίας και έγραψε “Καταστροφή σε εξέλιξη”.

«Τρομερές πυρκαγιές

καταστρέφουν την Ελλάδα καθώς και άλλα μέρη του κόσμου, όπως η Τουρκία. Αυτές οι εικόνες είναι γυρισμένες στο νησί της Εύβοιας, κοντά στην πόλη Λίμνη. Οι τουρίστες και οι κάτοικοι πρέπει να εκκενωθούν δίπλα στη θάλασσα και πολλά σπίτια βυθίζονται στον καπνό.

Η αύξηση των ακραίων φαινομένων (καταιγίδες, πλημμύρες, κατολισθήσεις ή δασικές πυρκαγιές) είναι συνέπεια της κλιματικής αλλαγής. Αυτό γίνεται όλο και πιο συγκεκριμένο σε όλες τις περιοχές του κόσμου. Εάν οι ηγέτες σε όλο τον κόσμο δεν αναλάβουν δράση και αλλάξουν τον τρόπο που καταναλώνουμε, η κατάσταση θα συνεχίσει να επιδεινώνεται. Ο τοίχος πλησιάζει και δεν έχουμε ενεργοποιήσει ακόμη το φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης… Δεν είναι αργά!», έγραψε στη λεζάντα του βίντεο.

Νωρίτερα η Κέιτ Μπλάνσετ αναδημοσίευσε και άλλο βίντεο από τη φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία. «Να φύγουμε και να πάμε πού; Και να αφήσουμε τα σπίτια μας να καούν; Αν φεύγαμε, αυτό το μέρος θα είχε καεί”. Οι Έλληνες χωρικοί, μερικοί άνω των 70 ετών, αρνούνται τις εντολές εκκένωσης και μένουν για να καταπολεμήσουν τις πυρκαγιές που απειλούσαν την αρχαία Ολυμπία» έγραψε στη λεζάντα του.