Ρωσία: Οκτώ νεκροί και άλλοι οκτώ τραυματίες σε συντριβή ελικοπτέρου

Μόσχα.- Ελικόπτερο Mi-8 με 16 επιβαίνοντες, 13 τουρίστες ανάμεσα τους και ένα παιδί και 3 μέλη του πληρώματος, συνετρίβη σε λίμνη μέσα σε δρυμό στην Καμτσάτκα, στη ρωσική Άπω Ανατολή, με αποτέλεσμα οκτώ άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, ωστόσο οκτώ διασώθηκαν, μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλούμενο πηγή προσκείμενη στις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το ελικόπτερο βυθίστηκε αμέσως μετά τη συντριβή του στα νερά της λίμνης Κουρίλ, στο καταφύγιο Κρανότσκι στην Καμτσάτκα.

Σωστικά συνεργεία του ρωσικού υπουργείου Αντιμετώπισης Καταστάσεων Εκτάκτου Ανάγκης και δύτες εστάλησαν εσπευσμένα στην περιοχή, ενημέρωσε το ίδιο.

Έξι επιβάτες και δύο μέλη του πληρώματος κατάφεραν να βγουν από τα συντρίμμια και να αναδυθούν στην επιφάνεια με την βοήθεια των σωστικών συνεργείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες σημαντικό ρόλο στην πτώση του ελικοπτέρου πρέπει να έπαιξαν οι καιρικές συνθήκες λόγω της ομίχλης που κάλυπτε την περιοχή.

Η λίμνη Kuril εκτείνεται σε έκταση 76 τετραγωνικών χιλιομέτρων και είναι πολύ δημοφιλής τουριστικός προορισμός ειδικά κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών.Το μέγιστο βάθος του είναι 316 μέτρα.

 

 

Πηγή:  RT, ΑΠΕ – ΜΠΕ