Ουδείς έχει δικαίωμα να θέτει εν κινδύνω την ενότητα της Ομογένειας

ΣΧΟΛΙΟ: Του Χρήστου Μαλασπίνα

Μπορεί ο γραμματέας της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, κ. Απόστολος Τομόπουλος όντως να προέβη σε ενέργεια σπάνια για τα δεδομένα της Ομοσπονδίας, δημοσιεύοντας τα πρακτικά της έκτακτης γενικής συνέλευσης της 30ής Ιουλίου 2021,  ωστόσο η ενέργειά του αυτή είχε σαν αποτέλεσμα να δουν το φως της δημοσιότητας περιστατικά που εγείρουν σοβαρές ανησυχίες τόσο για την έκταση όσο και για την εξέλιξη της όλης υπόθεσης που τείνει να τινάξει κυριολεκτικά στον αέρα το μέλλον της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης.

Αντιγράφουμε:

«…ο απερχόμενος πρόεδρος Κλεάνθης Μεϊμάρογλου άλλαξε τις κλειδαριές στην κάτω αίθουσα, αλλά δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την αποστολή του καθώς την ώρα εκείνη εισήλθε στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο ο Απόστολος Τομόπουλος, ο οποίος τον αντιλήφθηκε και τον διέταξε να παραδώσει τα νέα κλειδιά (…) Κατά το μεσημέρι ο κ. Τομόπουλος έπρεπε να επιστρέψει στο σπίτι του και επειδή καθυστερούσε ο κ. Γεωργόπουλος προθυμοποιήθηκε ο κ. Πέτρος Γαλάτουλας να αναλάβει βάρδια (…) έφτασε στο κτίριο ο κ. Μεϊμάρογλου και όταν είδε τον κ. Γαλάτουλα στην αίθουσα της γραμματείας του ζήτησε να αναχωρήσει πάραυτα από το κτίριο. Διαπληκτίστηκαν, ο κ. Μειμάρογλου επιτέθηκε στον κ. Γαλατουλα στο σημείο της καρδιάς, όπου ήδη έχει χειρουργ(ηθ)εί.   Μετά από λίγο ο κ. Γαλάτουλας αισθάνθηκε δυσφορία και κλήθηκε το ασθενοφόρο το οποίο ανέλαβε την διακομιδή του στο Νοσοκομείο της Αστόριας. Την ώρα της κόντρας μεταξύ των κ.κ. Γαλάτουλα και Μεϊμάρογλου δεν υπήρχε άλλος στο κτίριο και όταν έφτασε ο κ. Γιώργος Γεωργόπουλος ο κ. Γαλάτουλας ήταν σε κρίσιμη κατάσταση και εκλήθησαν το ασθενοφόρο και η Αστυνομία».

Αυτά συνέβησαν μεταξύ Ελλήνων ομογενών! Για μία καρέκλα! Δηλαδή, θα στείλουμε στο νοσοκομείο ομογενείς και θα διχάσουμε τους Έλληνες της Νέας Υόρκης, για το ποιος εκ των προέδρων της Ομοσπονδίας έκανε σωστά τη δουλειά του και ποιος όχι;  Αλλά ο σεβασμός της ζωής των συνανθρώπων μας καθώς η συνοχή και η ενότητα της Ομογένειας, που διαφυλάχθηκε ως κόρη οφθαλμού σε πραγματικά κρίσιμες εθνικές περιστάσεις (χούντα, τουρκική εισβολή, εμπάργκο κλπ.) οφείλει να είναι ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ, ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΙΣ.

Όσοι δεν το αντιλαμβάνονται αυτό, ανεξαρτήτως προθέσεων ή επιδιώξεων, γίνονται ακουσίως εχθροί της Ομογένειας και της μητέρας πατρίδας.

Όσο και εάν όλοι θέλουμε «…να λάμψει η αλήθεια και να αποδοθεί δικαιοσύνη» στα μέχρι σήμερα πεπραγμένα  της Ομοσπονδίας, αυτό πρέπει να γίνει με δημοκρατικές διαδικασίες, με διαφάνεια και σε ήρεμο κλίμα.  Όλοι είναι αθώοι μέχρι αποδείξεως του εναντίον.

Και, εν κατακλείδι,  ουδείς έχει το δικαίωμα να θέτει εν κινδύνω την ενότητα της Ομογένειας.