Ρήξη μηνίσκου ο Γκαρσία, μπαίνει χειρουργείο

Ο Λιβάι Γκαρσία υπέστη ρήξη μηνίσκου θα υποβληθεί την Τετάρτη (18/8) σε αρθροσκοπικό καθαρισμό. Αναμένεται να μείνει εκτός για περίπου 3-4 εβδομάδες.

Απρόοπτο προέκυψε για την ΑΕΚ με τραυματισμό του Λιβάι Γκαρσία. Ο 23χρονος εξτρέμ αισθάνθηκε ενοχλήσεις στο αριστερό γόνατο και υποβλήθηκε σε εξετάσεις. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι έχει υποστεί μια μικρή ρήξη στο μηνίσκο.

Εξαιτίας της μη έναρξης του πρωταθλήματος αλλά και της διακοπής των εθνικών κρίθηκε σκόπιμο απ’ τους ανθρώπους της Ένωσης να μην ακολουθήσει συντηρητική θεραπεία, αλλά αποφασίστηκε να προχωρήσει σε αρθροσκοπικό καθαρισμό την Τετάρτη (18/8).

Υπολογίζεται πως ο Γκαρσία θα επιστρέψει στην αγωνιστική δράση σε περίπου 3-4 εβδομάδες. Όσον αφορά στην προπόνηση της Τρίτης (17/8) οι Πέτρος Μάνταλος, Μιχάλης Μπακάκης και Αντρέ Σιμόες ακολούθησαν ατομικά προγράμματα εκγύμνασης.

Στο μεταξύ, η απόφαση της ΑΕΚ για την απόκτηση του 32χρονου Ιρανού, άλλοτε παίκτη του Πανιωνίου και του Ολυμπιακού, Εχσάν Χατζισαφί, προκάλεσε πλήθος σχολίων, ως επί το πλείστον τέτοιων που απείχαν σημαντικά από το να χαρακτηριστούν ως επαινετικά. Παρά τις πολλές και δυνατές αντιδράσεις των φίλων της ομάδας στα Social Media, το αυτί των διοικούντων δεν ίδρωσε από τη στιγμή που σύμφωνος για την απόκτηση του ποδοσφαιριστή ήταν και ο προπονητής της ομάδας Βλάνταν Μιλόγεβιτς, ο οποίος -λέγεται ότι- άναψε το πράσινο φως για την έλευσή του.

Το μεγάλο ερώτημα που προκύπτει για τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή, σχετίζεται με τη θέση στην οποία αγωνίζεται. Ο Χατζισαφί είναι ένας ικανοποιητικός παίκτης. Καλός αθλητής, με ισχυρό και εύστοχο σουτ και με διαγνωσμένη ικανότητα στις εκτελέσεις στατικών φάσεων. Δεν είναι όμως πλέον κλασικός αριστερό μπακ, καθώς την τελευταία διετία, σε περίπου 70 επίσημους αγώνες με τις δύο ομάδες που έπαιξε στο Ιράν σε συλλογικό επίπεδο και με την Εθνική της πατρίδας του, έχει αγωνιστεί μόλις 6 φορές ως πλάγιος οπισθοφύλακας.

Στο διάστημα αυτής της διετίας, αγωνίστηκε σε 34 ματς ως αριστερό χαφ ή αριστερό εξτρέμ και σε ακόμα 20 ως επιτελικός μέσος. Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι -εξαιρουμένου του τελευταίου παιχνιδιού της εθνικής Ιράν στις 15 Ιουνίου κόντρα στο Ιράκ, όπου αγωνίστηκε ως αριστερός μπακ- στις 11 προηγούμενες εμφανίσεις του και συγκεκριμένα από τις 24 Ιανουαρίου του 2019 έως και τις 7 Ιουνίου του 2021, δεν είχε αγωνιστεί ξανά σε αυτή τη θέση καθώς είχε περισσότερο κεντρικό ρόλο, ως επί το πλείστον ως εσωτερικός μέσος ή επιτελικός χαφ.