Οι Ευρυτάνες της Αμερικής προσφέρουν τον οβολό τους για τους πυροπαθείς

Νέα Υόρκη. Η Ένωση Ευρυτάνων Αμερικής «Το Βελούχι» καλεί τους Συλλόγους μέλη και τους Ευρυτάνες ανά την επικράτεια να προσφέρουν τον οβολό τους για την ανακούφιση των πυρόπληκτων περιοχών της γενέτειρας.

Ο πρόεδρος της Ένωσης, κ. James N. Chulkas, μέσω μιας επιστολής προς τους προέδρους και τους εκπροσώπους των συλλόγων αναφέρει ότι δύο Ευρυτάνες προθυμοποιήθηκαν  ήδη να προσφέρουν χίλια δολάρια έκαστος με τα οποία ανοίχτηκε ο ειδικός λογαριασμός και ότι φιλοδοξούν μέχρι και τα τέλη Σεπτεμβρίου να συγκεντρώσουν το ποσό των $50.000.

Παράλληλα τονίζει ότι οι Ευρυτάνες του Charlotte και Greenville έχουν ήδη προγραμματίσει ερανικές εκδηλώσεις και φιλοδοξούν να τους προσδώσουν πανομογενειακό χαρακτήρα.

Όσοι επιθυμούν να συμβάλλουν σ’ αυτή την προσπάθεια καλούνται να αναγράψουν στις επιταγές «Greek Wildfires Relief»  και να τις αποστείλουν στα κεντρικά γραφεία της Ένωσης: Evrytanian Association, 121 Greenwich Rd., Ste. 212, Charlotte, NC  28211.

Παραθέτουμε το πλήρες κείμενο της επιστολής του προέδρου της Ένωσης Ευρυτάνων Αμερικής «Το Βελούχι», κ. James N. Chulkas

Αγαπητοί Πρόεδροι των Συλλόγων, πρώην Πρόεδροι και μέλη του Εθνικού Συμβουλίου,

Όπως είδαμε στις ελληνικές ειδήσεις, οι φοβερές πυρκαγιές που ξέσπασαν σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας έχουν φέρει τεράστια καταστροφή και ταλαιπώρησαν χιλιάδες κατοίκους σε αυτές τις περιοχές. Πολλοί χρειάστηκε να εκκενώσουν τα σπίτια τους, αφήνοντας ό, τι είχαν στο έλεος της καταστροφικής πυρκαγιάς. Η Ένωση Ευρυτάνων θα αναλάβει εκστρατεία συγκέντρωσης $ 50.000 δολαρίων για την ανακούφιση των συμπατριωτών μας σε τούτες τις κρίσιμες στιγμές. Από τώρα μέχρι και τα τέλη Σεπτέμβρη, το «Βελούχι» καλεί τους συλλόγους και τα μέλη να συμβάλουν σε τούτη την ανθρωπιστική προσπάθεια προσφέροντας δωρεές ή διοργανώνοντας τοπικούς εράνους για την επίτευξη αυτού του στόχου.

Δύο μέλη έχουν ήδη δεσμευτεί να δωρίσουν $ 1.000 ο καθένας για να ξεκινήσει αυτός ο έρανος. Επιπλέον, η Σάρλοτ και η Γκρίνβιλ θα φιλοξενήσουν εκδηλώσεις για τη συγκέντρωση κεφαλαίων. Σας καλώ να ζητήσετε από τους φίλους και τους γνωστούς σας, όχι μόνο τους Ευρυτάνες, αλλά και άλλους ενορίτες και μέλη των κοινοτήτων σας, να συμβάλουν σε τούτο τον έρανο. Αυτή είναι μια τραγωδία για όλη την Ελλάδα και εμείς ως «Βελούχι» πρέπει να κάνουμε ό, τι μπορούμε για να βοηθήσουμε τα αδέλφια και τις αδελφές μας που υποφέρουν απεριόριστα από αυτές τις πυρκαγιές.

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο και την προσοχή σας.

Παρακαλούμε όπως αποστείλετε την επιταγή σας στην Ένωση Ευρυτάνων με την ένδειξη «Greek Wildfires Relief»  στα κεντρικά γραφεία στη διεύθυνση: Evrytanian Association, 121 Greenwich Rd., Ste. 212, Charlotte, N.C., 28211.

Πηγή:anamniseis.net