Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Ολυμπιακός, μεταγραφικό παζάρι

Φωτογραφία: Τη φανέλα του Ολυμπιακού για την επόμενη αγωνιστική σεζόν θα φοράει ο Τάιλερ Ντόρσεϊ με τους “ερυθρόλευκους” να ανακοινώνουν την απόκτησή του.

Παναθηναϊκός- Παλάσιος

Στην κόψη του… ξυραφιού η μεταγραφή του Σεμπαστιάν Παλάσιος από την Ιντεπεντιέντε στον Παναθηναϊκό. Η αρνητική στάση της πρωτοπόρου του πρωταθλήματος Αργεντινής να παραχωρήσει έναν από τους δύο καλύτερους παίκτες της, η “πράσινη” πρόταση και η πίεση του παίκτη (στον οποίο οφείλονται χρήματα) για να γίνει το deal ως την Τετάρτη (25/08).

Ξημερώνει μία εβδομάδα πριν από την ολοκλήρωση του θερινού, μεταγραφικού “παραθύρου” κι ο Παναθηναϊκός τρέχει παράλληλα πολλά μεταγραφικά “μέτωπα”, προκειμένου να καλύψει τα δεδομένα κενά… ποιότητας του ρόστερ του από τη μέση και μπροστά. Ο δανεισμός του Λούντκβιστ (με οψιόν αγοράς στις 800.000 ευρώ) επί της ουσίας έχει κλειδώσει και μένουν ορισμένες λεπτομέρειες επί των όρων του “τριφυλλιού” με την Χρόνινγκεν για να ταξιδέψει ο παίκτης στην Ελλάδα.

Ο Ματέους Βιτάλ ψάχνει ήδη εισιτήρια για να ταξιδέψει στην Ελλάδα, καθώς υπάρχει πλήρης συμφωνία από το Σάββατο (21/08) της διοίκησης του “τριφυλλιού” με την Κορίνθιανς για τον δανεισμό του (με οψιόν αγοράς του 50% των δικαιωμάτων του στα 4 εκατ. ευρώ) και πλέον το βάρος πέφτει στον βασικό στόχο για τον εξτρέμ, τον Αργεντινό Σεμπαστιάν Παλάσιος της Ιντεπεντιέντε.

Η περίπτωση του 29χρονου άσου δουλεύεται από τους “πράσινους” εδώ και περίπου 25 μέρες και πέρασε από πολλές διαφορετικές φάσεις. Και σε καμία περίπτωση δεν είναι κλεισμένη υπόθεση. Τουναντίον το όλο θέμα παραμένει αυτή τη στιγμή στο 50-50, διότι “τρακάρει” πάνω στην αρνητική διάθεση της Ιντεπεντιέντε να τον παραχωρήσει.

Ο Παλάσιος είναι αυτή τη στιγμή ένας από τους δύο καλύτερους παίκτες της αργεντίνικης ομάδας στο πρωτάθλημα που είναι σε εξέλιξη, έχοντας τέσσερις ασίστ στις πρώτες επτά αγωνιστικές και το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι πως η μεταγραφική αγορά είναι αυτή τη στιγμή κλειστή στην Αργεντινή. Ως εκ τούτου, η Ιντεπεντιέντε δεν μπορεί να κινηθεί για να τον αντικαταστήσει, στην προσπάθειά της να διεκδικήσει μέχρι τέλους τον εφετινό τίτλο (είναι πρώτη στη βαθμολογία).

Ο Παναθηναϊκός απ’ την πλευρά του έχει δύο βασικά “όπλα”. Πρώτον τη διάθεση του παίκτη να έρθει για πρώτη φορά στην Ευρώπη. Με τον Παλάσιος οι “πράσινοι” τα έχουν βρει σε όλα εδώ και μέρες (περίπου στις 500.000 ευρώ το κασέ του, ξέχωρα από τα μπόνους) κι ο ίδιος πιέζει ασφυκτικά τη διοίκηση της Ιντεπεντιέντε για να τον παραχωρήσει.

Το δεύτερο “όπλο” είναι το γεγονός ότι ο σύλλογος της Αργεντινής, οφείλει στον 29χρονο άσο ένα σημαντικό ποσό κι αυτό σίγουρα μειώνει τη διαπραγματευτική της δυνατότητα, απ’ τη στιγμή που ο ποδοσφαιριστής θέλει να φύγει και να συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό.

ΑΕΚ: Το πρότζεκτ Λιβάι Γκαρσία έχει πολύ δρόμο ακόμα

Η πρόταση των 7 εκατ. ευρώ + μπόνους από τη Βόλφσμπουργκ για την αγορά του Λιβάι Γκαρσια δεν ήταν κακή, ήταν απλά ασύμφορη. Μπορεί όμως να γίνεται συζήτηση για 15 εκατ. ευρώ; Το SPORT24 δίνει απαντήσεις.

Εμφανίστηκε ομάδα να προσφέρει 7 εκατ. ευρώ στην ΑΕΚ για να αγοράσει τον Λιβάι Γκαρσία το τρέχον καλοκαίρι και ήταν η Βόλφσμπουργκ. Είχε εικόνα από την περυσινή σπάνια αναλαμπή της Ένωσης, όταν απέκλεισε τη γερμανική ομάδα επιτυγχάνοντας την είσοδό της στους ομίλους του Europa League.

Ο Γκαρσία αγωνίστηκε για 81′ λεπτά, ήταν πολύ ενεργητικός και απειλητικός, έκανε “κλικ” στους ανθρώπους του συλλόγου που η ΑΕΚ πέταξε εκτός θεσμού. Και αυτοί έναν χρόνο μετά, έδειξαν αποφασισμένοι να σπάσουν τον κουμπαρά του, καθώς το πόσο που προσέφεραν, μόνο ευκαταφρόνητο δεν είναι.

Με μια σεζόν στην Ελλάδα και όχι ιδιαίτερα υψηλά στατιστικά επιτεύγματα στη διάρκειά της, διότι δεν μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι ο Λιβάι έκανε και μαγικά -ήταν αδύνατον άλλωστε σε μια τόσο κακή ομάδα- είναι ιδιαίτερα κολακευτικό για την ΑΕΚ και εκείνον ότι ήρθε μια τόσο σημαντική πρόταση. Η οποία ορθώς από την Ένωση κρίθηκε ως ασύμφορη, όχι επειδή ήταν υποτιμητική, αλλά περισσότερο λόγω του καθεστώτος που αποκτήθηκε και των χρημάτων που εκείνη δαπάνησε για να τον εντάξει στο δυναμικό της πέρυσι το καλοκαίρι.

Ο 23χρονος ακραίος επιθετικός από το Τρίνινταντ και Τομπάγκο δεσμεύεται με συμβόλαιο έως το 2025 και η ΑΕΚ κατέχει το 60% των δικαιωμάτων του έχοντας καταβάλει πέρυσι 2.4 εκατ. ευρώ στην Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ, στην ιδιοκτησία της οποίας ανήκει το υπόλοιπο 40%. Άρα το να συναινέσει σε μια πώληση ύψους 7 εκατ. ευρώ, σημαίνει ότι θα συμβιβαζόταν με ένα μικρό κέρδος.

Για κάθε ευρώ άνω των 2.4 εκατ. ευρώ που η Ένωση δαπάνησε ισχύει το 60-40, άρα σε μια τέτοια πώληση το καθαρός κέρδος της ΑΕΚ θα ήταν 2.7 εκατ. ευρώ. Όχι μικρό, όμως όχι και τόσο μεγάλο για να κάνει άνω κάτω την ομάδα της, σε μια περίοδο μάλιστα που πρέπει να ενισχυθεί με παίκτες επιπέδου σαν και αυτό του Λιβάι και ακόμα υψηλότερου.

Πολύ μακρινό το να σκέφτονται τα 15 εκατ.

Ο δυναμικός εξτρέμ πρέπει να δουλέψει πολύ σε ατομικό επίπεδο για να πλησιάσει τα στάνταρ που απαιτούνται ώστε να κάνει καριέρα σε ένα πρωτάθλημα πολύ πιο απαιτητικό και ανταγωνιστικό από το ελληνικό, μαχόμενος εναντίον αμυντικών υψηλότερου επιπέδου εν συγκρίσει με αυτούς που ευδοκιμούν τη χώρα μας. Το γεγονός ότι διαθέτει τρομερή ταχυδύναμη, καθώς επίσης το ότι είναι δουλευταράς, οδηγούν στο συμπέρασμα πως χρόνο με το χρόνο θα βελτιώνεται και θα παρουσιάζει πιο αποτελεσματικό ρεπερτόριο στις καθοριστικές αποφάσεις.

Επίσημο: Παίκτης του Ολυμπιακού ο Τάιλερ Ντόρσεϊ

Τη φανέλα του Ολυμπιακού για την επόμενη αγωνιστική σεζόν θα φοράει ο Τάιλερ Ντόρσεϊ με τους “ερυθρόλευκους” να ανακοινώνουν την απόκτησή του.

Παίκτης του Ολυμπιακού είναι με κάθε επισημότητα ο Τάιλερ Ντόρσεϊ με την ομάδα του Πειραιά να ανακοινώνει την απόκτηση του 25χρονου ομογενή γκαρντ για ένα χρόνο, ενισχύοντας έτσι ακόμα περισσότερο τη γραμμή των περιφερειακών της. Ο Ολυμπιακός βρήκε στο πρόσωπο του Ντόρσεϊ αυτό που έψαχνε, έναν pure scoring guard που θα εκτοξεύσει την περιφέρειά του, εν όψει της απαιτητικής σεζόν στην EuroLeague και την Stoiximan Basket League.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε εξετάσει τις περιπτώσεις πολλών αξιόλογων σουτέρ, με τον Ντόρσεϊ όμως να είναι ο διακαής πόθος του και να επιστρέφει στο κυνήγι της απόκτησής του, όπως είχε αποκαλύψει ο Παντελής Διαμαντόπουλος και το SPORT24 από την πρώτη στιγμή στο podcast του Show Must Go On LIVE και αργότερα στην πρεμιέρα της εκπομπής στο Youtube.

Πηγή:sport24.gr