Σε μαζικούς εμβολιασμούς προσανατολίζονται οι ΠΑΕ στις Ακαδημίες τους

Η αύξηση του ποσοστού των εμβολιασμένων ποδοσφαιριστών είναι ο στόχος των ΠΑΕ που θα συμμετάσχουν στα πρωταθλήματα υποδομών της Super League (Κ15, Κ17, Κ19).

Ήδη οι σύλλογοι ενημερώνουν τις οικογένειες για την ανάγκη να εμβολιαστούν όλα τα παιδιά προκειμένου οι διοργανώσεις να διεξαχθούν απρόσκοπτα, αλλά και για να μην επηρεαστούν οι επαγγελματικές ομάδες, ειδικά στις περιπτώσεις που μοιράζονται τις ίδιες προπονητικές εγκαταστάσεις.

Ο λόγος για τον οποίο «τρέχουν» οι σύλλογοι, είναι το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο των τελευταίων εβδομάδων, αλλά και το γεγονός ότι υπήρξαν ήδη επιπτώσεις στην προετοιμασία. Ενδεικτικά, κατά τη διάρκεια του Αυγούστου προβλήματα παρουσιάστηκαν στην Κ19 του Παναθηναϊκού και στην Κ15 της ΑΕΚ, ενώ ο Ολυμπιακός ήδη έχει «απομακρύνει» κάποια μικρά ηλικιακά γκρουπ που προπονούνται σε γήπεδο πλησίον του ΣΕΦ.

Οι «ερυθρόλευκοι» πρόσφατα ολοκλήρωσαν τον κύκλο επικοινωνίας με τους γονείς των παιδιών ηλικίας 14 ετών και άνω. Τους ενημέρωσαν ότι από την 1η Σεπτεμβρίου όποιος παίκτης είναι ανεμβολίαστος δεν θα μπορεί να προπονείται στις εγκαταστάσεις του Ρέντη, αλλά θα γυμνάζεται σε άλλο χώρο, με οργάνωση και μέριμνα από την ΠΑΕ. Οι γονείς, μέχρι στιγμής, δεν έχουν εκφράσει ενστάσεις. Αντίθετα, σπεύδουν να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες εμβολιασμού. Μην ξεχνάμε ότι η υπόθεση αφορά παιδιά που έχουν χάσει σχεδόν δύο χρόνια εκπαίδευσης λόγω των απαγορεύσεων και των lockdown, άρα η ιδέα και μόνο να δημιουργηθεί αντίστοιχο πρόβλημα τη σεζόν 2021/22 προκαλεί… τρόμο.

Ανάλογες συστάσεις και υποδείξεις για την αναγκαιότητα εμβολιασμού έχουν γίνει από τον ΠΑΟΚ, τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ, χωρίς να προβλέπεται προπονητικός διαχωρισμός σε εμβολιασμένους και μη. Ωστόσο, έχουν ενημερωθεί οι γονείς ότι η παρουσία πολλών ποδοσφαιριστών στα προπονητικά κέντρα, ενέχει σοβαρούς κινδύνους οι οποίοι ίσως επηρεάσουν την ομαλή διεξαγωγή των πρωταθλημάτων. Κι αυτό είναι κάτι το οποίο κανείς δεν θέλει να ξαναζήσει.

gazzetta.gr