Οι έπαινοι του Μίκη για την Ελληνίδα ζωγράφο της Μελβούρνης Joanna Kordos, που τον φιλοτέχνησε

Ο Μίκης θαυμάζει το τρίπτυχο έργο που του φιλοτέχνησε η Joanna Kordos. Φώτος: Supplied

 

Ο συνθέτης μελετά άλλα έργα της Joanna Kordos

Η ίδια είχε τη θεία τύχη να φιλοτεχνήσει ένα τρίπτυχο έργο του διάσημου συνθέτη το οποίο τον εντυπωσίασε, στόλισε με αυτό το γραφείο του και έγραψε μια πολύ κολακευτική επιστολή στην Ελληνίδα ζωγράφο.

Το έργο της το χρησιμοποίησε ακόμα και για τις εκστρατείες του

Μάλιστα, ο διάσημος μουσικοσυνθέτης υπέγραψε συλλεκτικά αντίτυπα πολύ περιορισμένης παραγωγής από ανατύπωση του γνωστού τρίπτυχου έργου που έχει εμπνευστεί και έχει δημιουργήσει η Joanna Kordos αποκλειστικά για τον μεγάλο συνθέτη. Εκτός του ότι κοσμεί την οικία του από το 2003, το έργο της Ελληνοαυστραλής ζωγράφου έχει αποτελέσει εξώφυλλο δίσκων του συμφωνικής μουσικής.

Εκτός του ότι κοσμεί την οικία του από το 2003, το έργο της Ελληνοαυστραλής ζωγράφου έχει αποτελέσει εξώφυλλο δίσκων του συμφωνικής μουσικής

Παράλληλα, με την υπογραφή των συλλεκτικών αντιτύπων από τον οικουμενικό Μίκη Θεοδωράκη, ο μεγάλος συνθέτης χαιρέτησε το σημαντικό έργο της καταξιωμένης σε διεθνές επίπεδο ζωγράφου που τιμά την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο, καθώς είχε την ευκαιρία να θαυμάσει σημαντικά έργα της μέσα από το ειδικό folio που απέστειλε η ζωγράφος ειδικά γι’ αυτόν. Πρόκειται για ένα folio που αφορούσε σημαντικές καλλιτεχνικές δημιουργίες της καταξιωμένης ζωγράφου, μεταξύ των οποίων και έργα της καλλιτεχνικής δουλειάς που παρουσιάστηκαν σε μεγάλη έκθεση στη Μελβούρνη.

 

Η επιστολή Μίκη στην Joanna Kordos

 

Στην εκλεκτή ζωγράφο που είχε τη χαρά να τον γνωρίσει και από κοντά, ο Μίκης Θεοδωράκης έστειλε και μια προσωπική επιστολή όπου αναλύει γιατί ακριβώς τον εντυπωσίασε στο έργο της.

neoskosmos.com