«Αυτό που μας ενώνει» – Γέμισε χρώμα το κέντρο της Αθήνας για το Athens Pride

Ολοκληρώθηκε το Athens Pride που ξεσήκωσε τους δρόμους της Αθήνας παρότι, λόγω της πανδημίας, φέτος είχε τροποποιημένο πρόγραμμα.

Η πορεία του Athens Pride ξεκίνησε λίγο μετά τις 19:00 από την Κλαυθμώνος και γέμισε με χρώμα τους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Το «παρών» έδωσε μεγάλο πλήθος, που συμμετείχε με τραγούδι, χορό και συνθήματα για ίσα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Να σημειωθεί ότι λόγω του κοροναϊού φέτος δεν πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη συναυλία, ούτε στήθηκαν τα περίπτερα των οργανώσεων.

Το φετινό Pride πραγματοποιήθηκε υπό τη σκιά του κειμένου που συνυπέγραψαν 160 προσωπικότητες και τάσσεται κατά των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων.

 

  

«Ήρθε η στιγμή μας»

«Ήρθε η στιγμή μας. Η ώρα να κατέβουμε στον δρόμο, εκεί που όλα ξεκίνησαν. Απλά. Συντροφικά. Διεκδικητικά. Ανθρώπινα. Ήρθε η στιγμή μας, ως κοινότητα, να επιστρέψουμε στην αρχή και να αναζητήσουμε τα στοιχεία αυτά που μας ενώνουν. Αυτά που μας δίνουν κουράγιο να συνεχίζουμε σε αυτή την ομοφοβική, τρανσφοβική και ρατσιστική κοινωνία και παρά την αστυνομική βία, την πατριαρχία, την ανισότητα, την απομόνωση και την κακοποίηση που βιώνουμε. Αυτά που θα μας κάνουν να βγούμε περήφανα μαζί στον δρόμο, διατηρώντας τη διεκδίκηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αναπόσπαστο μέρος της νέας μας καθημερινότητας» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση για το Athens Pride.

in.gr