Ραντουκάνου – Φερνάντεζ 2-0: Ο απόλυτος θρίαμβος της 18χρονης Βρετανίδας, πήρε τον τίτλο χωρίς να χάσει σετ

Η Έμμα Ραντουκάνου ολοκλήρωσε την ιστορική πορεία της στο US Open, κατακτώντας το βαρύτιμο τρόπαιο της διοργάνωσης χωρίς να χάσει σετ!

Η απίθανη 18χρονη, έγινε η πρώτη τενίστρια προερχόμενη από τα προκριματικά, που κάνει δικό της Major τρόπαιο, ενώ παράλληλα έγινε η πρώτη Βρετανίδα από το 1977 και την Βιρτζίνια Γουέιντ, που κατακτά έναν Grand Slam τίτλο.

Στον σπουδαίο τελικό των teenagers, η Ραντουκάνου επικράτησε της 19χρονης Καναδής, Άννι Λέιλα Φερνάντεζ με 6-4, 6-3 και έφτασε στον τίτλο, που θα της εξασφαλίσει άνοδο 127(!) θέσεων στην παγκόσμια κατάταξη την επόμενη εβδομάδα.

Ποιος να το πίστευε, πως από το Νο31 του προκριματικού ταμπλό, στις 25 Αυγούστου, η Ραντουκάνου θα ολοκλήρωνε τις υποχρεώσεις της στο US Open τα ξημερώματα της 12ης Σεπτεμβρίου, έχοντας απολογισμό 10-0 νίκες με 20-0 κερδισμένα σετ!

Τρομερά πράγματα από την 18χρονη Βρετανίδα, που από το Νο150 στην παγκόσμια κατάταξη, την ερχόμενη Δευτέρα θα μεταπηδήσει στο Νο23. Ακόμη πιο απίστευτο, το γεγονός ότι σε όλα τα παιχνίδια που κέρδισε στη Νέα Υόρκη, δεν βρέθηκε καμία τενίστρια για να τις αποσπάσει περισσότερα από τέσσερα games σε κάποιο σετ.

ΠΗΓΗ: tennis24.gr