Τ΄Ακούσαμε, το Γράφουμε και Ευθύνη δεν Έχουμε

Διαβάσαμε: Μιά τελευταία (;) ευκαιρία προσφέρεται σήμερα στην Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης προκειμένου να οδεύσει η πολύπαθη οργάνωση σε μία συγκαταβατική λύση του όλου πολυσύνθετου και σοβαρού προβλήματος που αντιμετωπίζει.

 

ΡΗΡ: Η σημερινή Γενική Συνέλευση, αν και θεωρείται  από την «πλειοψηφία της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων»,  αντικαταστατική , εν τούτοις, η «μειοψηφία» αποφάσισε να προχωρήσει στην σύγκλισή της επικαλούμενη την απόφαση της έκτακτης Γενικής Συνελεύσεως την 30η Ιουλίου 2021. Επομένως, εφόσον θα έχει την απαιτούμενη απαρτία η Ανεξάρτητη Εξελεγκτική Οικονομική Επιτροπή θα ενημερώσει την ολομέλεια για τα πορίσματα της έρευνάς της για τις καταγγελίες για τον τρόπο διαχείρισης των ρευστών και γενικότερα για τις οικονομικές ατασθαλίες.

 

Εμείς απλά θα αναμένουμε…

 

Κι αυτό διότι η πλειοψηφία των πρώην προέδρων η οποία απολαμβάνει και της υποστήριξης του επιτίμου προέδρου και ευεργέτη της Ομοσπονδίας Βασιλείου Σταθάκου, εμμένει στην αρχική της θέση πρώτα δικανικός οικονομικός έλεγχος και μετά εκλογές.

 

Ωστόσο:

 

Ζητούμενο είναι όχι οι τύποι, αλλά η ουσία. Και η ουσία είναι πως όσο δεν τα “βρήσκουν” οι ατίπαλες ομάδες, τόσο τα όσα ανευθύνως διαδίδονται και γράφονται δεξιά και αριστερά, για “πρόσωπα και πράγματα” της Ομοσπονδίας, καθιστούν την όλη υπόθεση ερεβώδη και δύσοσμη. Αλλά και εξόχως επικίνδυνη για την ενότητα της Ομογένειας στην Αμερική που είναι -τουλάχιστον όφειλε να είναι – ΤΟ ΜΕΓΑ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ.