Ο νέος δρόμος flyover θα αλλάξει τη Θεσσαλονίκη – video

Εκτός του μετρό που ολοκληρώνεται με διαδικασίες εξπρές, η Θεσσαλονίκη θα έχει μέσα στα επόμενα χρόνια έναν από τους πιο σύγχρονους flyover αυτοκινητοδρόμους.

O νέος υπερσύγχρονος flyover αυτοκινητόδρομος θα αλλάξει συνολικά την εικόνα της συμπρωτεύουσας δίνοντας νέες προοπτικές ανάπτυξης και λύση στα υπάρχοντα κυκλοφοριακά προβλήματα. Το συγκεκριμένο έργο θα πραγματοποιηθεί με σύμπραξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, με το κόστος του να ξεπερνά τα 400 εκατ. ευρώ σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις. Μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να τελειώσουν οι διαδικασίες για την ανάδειξη του τελικού αναδόχου για την κατασκευή και δεν αποκλείεται οι εργασίες να ξεκινήσουν ακόμη και μέσα στο 2022.

Τι περιλαμβάνει, όμως, αυτό το έργο και γιατί έχει τόσο μεγάλη αξία για τη Θεσσαλονίκη; Ουσιαστικά πρόκειται για μια συνολική αναβάθμιση του ανατολικού τμήματος της Περιφερειακής οδού της πόλης, όπου θα κατασκευαστεί ένα flyover δρόμος (δρόμος πάνω σε δρόμο). Με βάση τα αρχικά σχέδια θα ξεκινά από το ύψος του νοσοκομείου Παπαγεωργίου και θα καταλήγει στο ανισόπεδο κόμβο 10, στα Κωνσταντινοπολίτικα.

Όπως τονίζει και το υπουργείο Υποδομών, πρόκειται για τη μεγαλύτερη εναέρια οδό στην Ελλάδα, με συνολικό μήκος έργου 13 χιλιομέτρων, που περιλαμβάνει την κατασκευή μιας Υπερυψωμένης Ταχείας Λεωφόρου, μήκους περίπου 9,5 χιλιομέτρων, τέσσερα εκ των οποίων σε συνεχή γέφυρα, καθώς και 9 ανισόπεδους κόμβους και 3 νέες σήραγγες.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο πως θα είναι ο flyover αυτοκινητόδρομος στη Θεσσαλονίκη

iefimerida.gr