Εκατοντάδες Ελληνοαμερικανοί της Κω στις συναντήσεις με το κλιμάκιο της Πρεσβείας των Η.Π.Α

Εκατοντάδες πολίτες κυριολεκτικά εξυπηρετήθηκαν μέσα σε δύο ημέρες από το ειδικό κλιμάκιο της Αμερικανικής Πρεσβείας της Αθήνας που επισκέφθηκε την Κω.

 

Εκατοντάδες πολίτες κυριολεκτικά εξυπηρετήθηκαν μέσα σε δύο ημέρες από το ειδικό κλιμάκιο της Αμερικανικής Πρεσβείας της Αθήνας που επισκέφθηκε την Κω. Πιο συγκεκριμένα ο επικεφαλής για θέματα επίλυσης συνταξιοδοτικών θεμάτων και socialsecurity κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε περίπου 200 ελληνοαμερικανούς της Κω στις δύο συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Μαρίνα της Κω την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου και στην κοινότητα Κεφάλου την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου.

Για πρώτη φορά υπήρξε τόσο μεγάλη συμμετοχή στις ενημερωτικές συναντήσεις και μάλιστα η διεκπεραίωση των αιτημάτων στην Μαρίνα ξεκίνησε στην 17.30 αντί για 18.00 και ολοκληρώθηκε στις 22.30 αντί για 20.00. Ανάλογη συμμετοχή υπήρξε και στην Κέφαλο.

Ο γνώριμος πλέον του νησιού μας κ. Νίκος Αναστασιάδης επισκέφθηκε την Κω για λογαριασμό της πρεσβείας των Η.Π.Α. και έδωσε σημαντικές λύσεις σε θέματα συντάξεων, νέες αιτήσεις συντάξεων καθώς και έκδοση αριθμών SocialSecurity. Με μεγάλη υπομονή, ευγένεια και επαγγελματισμό για περισσότερες από 5 ώρες εξυπηρέτησε όλους όσους προσήλθαν χωρίς να κάνει διάλειμμα ούτε ένα λεπτό.

Υπήρξαν πολλοί πολίτες που προσήλθαν για θέματα διαβατηρίου , υπηκοότητας και άλλων ζητημάτων , όμως παραπέμφθηκαν στα αρμόδια τμήματα της πρεσβείας που χειρίζονται τέτοιου είδους υποθέσεις.

Εξαιτίας της πανδημίας δεν είχε επισκεφθεί κλιμάκιο την Κω από το 2019. Επίσης δεν υπάρχει πλέον η δυνατότητα τηλεφωνικής επικοινωνίας με την πρεσβεία παρά μόνο μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τα ραντεβού για επίλυση θεμάτων είναι περιορισμένα . Για όλους αυτούς τους λόγους αποφασίστηκε για πρώτη φορά στο νησί της Κω να γίνουν δύο συναντήσεις ενημέρωσης αντί μίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν τεράστια η συμβολή των εργαζομένων της Μαρίνας Κω οι οποίοι εξυπηρέτησαν το κοινό με επαγγελματισμό και διευκόλυναν όλη την διαδικασία. Παρομοίως και στην κοινότητα Κεφάλου όπου η ενημέρωση είχε επιτυχία καθώς οι υπάλληλοι της κοινότητας βοήθησαν στην όλη διαδικασία. Πάντα η κοινότητα Κεφάλου και η Μαρίνα προσφέρει τους χώρους για τη μέγιστη διευκόλυνση όλων.

Η Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Αθήνα απέδειξε για ακόμη μία φορά ότι βρίσκεται ενεργά δίπλα στους πολίτες διεκπεραιώνοντας σημαντικά θέματα επί τόπου στην περιοχή κατοικίας των πολιτών σε ιδιαίτερα δύσκολες εποχές.

APE-MPE