Το επαναστατικό πρόσωπο που βλέπει ο Τζέφρι Πάιατ στην ελληνική κυβέρνηση

Με φόντο την φωτισμένη Ακρόπολη, το roof εστιατορίου της πλατείας Μοναστηρακίου αποδείχτηκε χθες, βράδυ Τρίτης, συμβολική επιλογή για να γίνει καλωσόρισμα εκ μέρους της Αμερικανικής πρεσβείας στην νέα πολιτιστική ακόλουθο, Σάνα Ντιέτζ Σουρέντρα, που ξεκινά την θητεία της σε ένα από τα καλύτερα επαγγελματικά πόστα του κόσμου, στην χώρα που γέννησε την Δημοκρατία, όπως σημείωσε ο Τζέφρι Πάιατ. Ο Αμερικανός πρέσβης επιδαψίλευσε επαινετικό λόγο στην κυρία Σουρέντρα για την μέχρι σήμερα πορεία της, ενώ την διαβεβαίωσε ότι θα έχει να κάνει αποδοτικές και ενδιαφέρουσες συνεργασίες όπως με την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη και την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, την οποία μάλιστα αποκάλεσε «επαναστατικό πρόσωπο της κυβέρνησης» προκαλώντας αίσθηση.

Εχοντας προϋπηρεσία 12 ετών σε χώρες όπως η Κίνα, η Ινδία και το Βέλγιο, η νέα ακόλουθος θα είναι για τα επόμενα τρία χρόνια υπεύθυνη των πολιτιστικών και μορφωτικών θεμάτων της Αμερικανικής πρεσβείας, ενώ στην Ελλάδα έρχεται για πρώτη φορά με ενθουσιασμό αλλά και συγκίνηση στο νέο της ξεκίνημα μαζί με τον σύζυγο και τα δυο της παιδιά. Αλλωστε, όπως η ίδια ανέφερε στην αντιφώνησή της, το να γνωρίζει ανθρώπους, γλώσσες και πολιτισμούς είναι για εκείνη τρόπος ζωής.

Περιορισμένο το κοινό της δεξίωσης, κι ανάμεσά τους, η διευθύντρια της Αμερικανικής Σχολής Κλασσικών Σπουδών στην Ελλάδα, Τζένιφερ Νάιλς, η διευθύνουσα σύμβουλος του Fulbright στην Ελλάδα, Άρτεμις Ζενέτου, άνθρωποι του δημοσιογραφικού χώρου αλλά και άνθρωποι από το προσωπικό της πρεσβείας στο καλωσόρισμα της νέας τους συνεργάτιδας. Η βραδιά διανθίστηκε από επιλεγμένες γεύσεις του «360» που την φιλοξένησε.

huffingtonpost.gr