Εύκολη νίκη του Παναθηναϊκού με χατ τρικ Καρλίτος (4-1)- Οι άλλοι Αγώνες

Τρίτο ματς στο γήπεδο του, τρίτη νίκη και… ταρίφα από τον Παναθηναϊκό του Γιοβάνοβιτς που βγάζει πολλά γούστα από τη μέση και μπροστά.

Οι πράσινοι διέλυσαν με 4-1 τον Ιωνικό και αν δεν πατούσαν φρένο από το 56′ και μετά το… κοντέρ θα σταματούσε πολύ ψηλότερα. Συνεχίζει τη μαγική σεζόν ο Καρλίτος που εξελίσσεται σε «killer».

Χατ τρικ από τον Ισπανό, που αποθεώθηκε από τους 10.000 φίλους του τριφυλλιού, άνοιξε λογαριασμό ο… σέντερ φορ Παλάσιος, που κέρδισε πέναλτι και το εκτέλεσε ο ίδιος.

Μαγική εμφάνιση από τον Χατζηγιοβάνη, ποδοσφαιρικό… ρομπότ ο Ρούμπεν Πέρεθ που επιβλήθηκε στο γήπεδο. Λίγα πράγματα ο Ιωνικός, ο οποίος τελείωσε το ματς με δέκα παίκτες λόγω αποβολής στο 80′ του σκόρερ του, Σαλβαδόρ Σάντσες.

Σέντερ φορ Παλάσιος, «killer» ο Καρλίτος

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν άλλαξε τίποτα σε σχέση με την ενδεκάδα που είδαμε στο Καραϊσκάκη όσον αφορά τα πρόσωπα. Άλλαξε όμως εσωτερικά κάτι που αποδείχτηκε ιδιοφυές. Ο Παλάσιος «εννιάρι», ο Καρλίτος λίγα μέτρα πιο πίσω του. Θέλοντας να δώσει στον Ισπανό τον χώρο που μπορεί να εκμεταλλευτεί και να μην τον «χώσει» ανάμεσα στην πολυπρόσωπη άμυνα του Ιωνικού. Και δικαιώθηκε σε έξι λεπτά.

Ο Παλάσιος πήρε πάνω του την άμυνα του Ιωνικού, ο Καρλίτος βρήκε χώρο να ελιχθεί μέσα στην περιοχή από αριστερά, να φτάσει στο πέναλτι και με πλασέ να ανοίξει το σκορ. Ο Ιωνικός βρήκε απάντηση γρήγορα, αφού μόλις πέντε λεπτά αργότερα ισοφάρισε στην πρώτη του… κατεβασιά με κεφαλιά του Σάντσες. Ένα γκολ που όχι μόνο δεν άγχωσε τους πράσινους, αλλά τους κράτησε σε… εγρήγορση. Οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς πάτησαν το πόδι στο γκάζι και το γκολ φαινόταν να είναι θέμα χρόνου.

Δεν το βρήκε σε δύο μεγάλες ευκαιρίες με τον Χατζηγιοβάνη (15′, 21′), ούτε στο εναέριο του Βιτάλ στο 26′. Το βρήκε με τον απόλυτο πρωταγωνιστή του, τον Καρλίτος, ο οποίος στο 38′ πήρε κάθετη πάρε – βάλε από τον Αλεξανδρόπουλο και με πλασέ έδωσε στον Παναθηναϊκό το προβάδισμα που έψαξε ζεστά πριν τα αποδυτήρια.

Το… καθάρισε σε τρία λεπτά

Κι αν αυτό το 2-1 άφηνε… αμφιβολίες για το δεύτερο μέρος; Τις έσβησαν οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς μέσα σε τρία λεπτά. Στο 53′ ο Καρλίτος πήρε «δώρο» από τον Βαφέα πουτου έδωσε την μπάλα και τον έβγαλε τετ α τετ και πετυχαίνοντας χατ τρικ έκανε το 3-1. Και τρία λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Παλάσιος να πετύχει το πρώτο του γκολ με την πράσινη φανέλα.

Ο Αργεντινός, που σε όλο το ματς ήταν πολύ δραστήριος και έδειξε εντελώς διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση με τις προηγούμενες παρουσίες του, κέρδισε πέναλτι έπειτα από ατομική ενέργεια, το εκτέλεσε ο ίδιος και διαμόρφωσε το τελικό 4-1 μόλις στο 56′. Με τον Παναθηναϊκό να πατάει… φρένο από εκείνη τη στιγμή και μετά και τον Γιοβάνοβιτς να βρίσκει την ευκαιρία να κάνει αλλαγές. Προσφέροντας απλόχερα στους πρωταγωνιστές του την ευκαιρία να ζήσουν το standing ovation της Λεωφόρου που… παραληρούσε από το θέαμα της ομάδας του Γιοβάνοβιτς.

Ο Μπουζούκης αποθεώθηκε για την πρώτη του φετινή συμμετοχή, ο Καρλίτος σήκωσε όλη τη Λεωφόρο στο πόδι τη στιγμή της αλλαγής του, το ίδιο και ο Χατζηγιοβάνης και ο Παλάσιος και ο Βιτάλ. Οι πράσινοι έπειτα από πολλά χρόνια έχουν στη μεσοεπιθετική γραμμή εκπληκτική ποιότητα που σε συνδυασμό με τη δύναμη της έδρας τους οδηγεί έως τώρα σε τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς στη Λεωφόρο, έχοντας σημειώσει 13 γκολ.

 

Απόλλων Σμύρνης – Αστέρας Τρίπολης 0-1

Με ένα γκολ από καταπληκτική κεφαλιά του Χερόνιμο Μπαράλες, ο Αστέρας Τρίπολης πέρασε νικηφόρα (1-0) από τη Ριζούπολη στο παιχνίδι του με τον Απόλλωνα Σμύρνης και πανηγύρισε το πρώτο του «τρίποντο» στη Σούπερ Λιγκ μετά από έξι αγωνιστικές. Η ομάδα της Τρίπολης έπαιξε πιο συγκροτημένα και αποφασιστικά από την «Ελαφρά Ταξιαρχία» που έκανε ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο μια κάκιστη εμφάνιση.

Οι Αρκάδες μπήκαν ορμητικά στο ματς και πλησίασαν στο γκολ μόλις στο 3’ όταν μετά τη σέντρα το Σίτο, ο Κρέσπι έπιασε την κεφαλιά για να διώξει πάνω από τη γραμμή της εστίας του Απόλλωνα ο Μπρούνο Αλβες. Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» προσπάθησε μετά το πρώτο δεκάλεπτο να ισορροπήσει την κατάσταση και στο 13’ ο Σλίβκα βρέθηκε σε καλή θέση μέσα στην περιοχή του Αστέρα, αλλά σούταρε άουτ.

Στο 21’ ο Απόλλωνας είχε και νέα διπλή ευκαιρία να σκοράρει όταν σε εκτέλεση φάουλ από τον Μπρούνο Αλβες η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Τσιφτσή για να έρθει στη συνέχεια και να κάνει το μονοκόματο σουτ ο Φατιόν που πέρασε λίγο άουτ. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να χάνουν ευκαιρίες και στο 37 ́ο Τουτουαρίμα βρέθηκε σε θέση βολής από πλάγια θέση, αλλά πλάσαρε άουτ. Ο Αστέρας φάνηκε ξανά επιθετικά στο 43’ όταν μετά την εκτέλεση φάουλ του Αλβαρες, ο Μπαράλες έπιασε την κοντινή κεφαλιά που πέρασε πάνω από τέρμα του Κότσαρη.

Ο Μπαράλες ωστόσο δεν αστόχησε στο ξεκίνημα το δεύτερου μέρους και στο 48’ με έξοχη κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ το Κρέσπι, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Απόλλωνα για το 1-0. Στο 57’ οι Αρκάδες βγήκαν γρήγορα στην κόντρα με τον Σόνι να κάνει το τελικό σουτ που πέρασε λίγο άουτ.

Οι παίκτες του Απόλλωνα αν και είχαν πολύ χρόνο μπροστά τους για να αντιδράσουν στο γκολ που δέχτηκαν δεν μπόρεσαν να φανούν απειλητικοί απέναντι στον Αστέρα που διαχειρίστηκε άψογα το προβάδισμα του κι έφτασε χωρίς ιδιαίτερο κόπο στη νίκη.

Το παιχνίδι διαιτήτευσε ο Κώστας Τσέτσιλας από τα Γρεβενά. Με κίτρινες κάρτες χρεώθηκαν οι: Μπαράλες, Καστάνιο, Ντομίνγκες, Σλίβκα, Τσιφτσής και Λισγάρας.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ: Κότσαρης, Μπαξεβανίδης (83’ Λισγάρας), Τουτουαρίμα, Ντομίνγκες, Μπρούνο Αλβες, Φατιόν, Σλίβκα, Κάστρο (83’ Ματέι), Μαρτίνεζ (58’ Σαχλί), Φαν Λα Πάρα (63 ́ Τσιλούλης), Ιωαννίδης (63’ Ντάουντα).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Τσιφτσής, Καρμόνα, Αλβαρεζ, Σανταφέ (82’ Ιγκλέσιας), Καστάνιο, Βαλιέντε, Μουνάφο, Σίτο (70’ Καπίγια, 82’ Αλί Μπαμπά), Κρέσπι (91 ́ Τασουλής), Μπαράλες, Σόνι (70’ Ριέρα).