Η Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τους Τενεδίους

Συνεδρίασε χθες η Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τον Απόδημο Ελληνισμό, με αντικείμενο την ενημέρωσή της από τον Σύλλογο Τενεδίων “Ο ΤΕΝΝΗΣ” και από τον Σύλλογος Απανταχού Τενεδίων «Το Κοινόν των Τενεδίων», αναφορικά με θέμα που τους απασχολούν.  Την Συνεδρίαση που έγινε υπό την Προεδρία του Προέδρου της Διακομματικής Επιτροπής για τον Απόδημο Ελληνισμό, Βουλευτής Β΄Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης, παρακολούθησε και μίλησε ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας Γιάννης Χρυσουλάκης.
Κατά την ομιλία του, ο κ. Χρυσουλάκης,  υπογράμμισε ότι “είναι αδήριτη η υποχρέωση της Ελληνικής Πολιτείας να μεριμνά για τη διατήρηση των ακατάλυτων ιστορικών δεσμών του ομογενειακού Ελληνισμου και εν προκειμένω του Τενεδιακού Ελληνισμού με την Ελληνική Πολιτεία”.
Αναφέρθηκε στις ποικίλες δράσεις στις οποίες έχουν συνεργαστεί σαν Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας με τους ανά τον Κόσμο Τενέδιους συλλόγους, στο πλαίσιο της ανάδειξης της πολιτιστικής παρακαταθήκης του νησιού.
Τόνισε, εξάλλου, την ανεκτίμητη αξία που έχουν οι προσπάθειες των απόδημων Τενέδιων για την αναστήλωση των ακινήτων θρησκευτικού χαρακτήρα, τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων στο νησί, τον επαναπατρισμό συμπατριωτών μας και τη μεταφορά Τενεδίων οικογενειών με παιδιά σχολικής ηλικίας στον τόπο καταγωγής τους, καθώς και πολλά άλλα.
Τέλος τους ευχαρίστησε θερμά για την προσφορά τους και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι η άψογη συνεργασία μας σε συνδυασμό με την αμέριστη και αδιαπραγμάτευτη αγάπη που αισθανόμαστε για την Τένεδο, όχι μόνο μας επιτρέπει, αλλά μας επιβάλλει να είμαστε αισιόδοξοι”.