Στο “κόκκινο” η Αττική με 659 κρούσματα, από κοντά και η Θεσσαλονίκη με 523

Στο «κόκκινο» παραμένει η Αττική καθώς από τα 3.279 νέα κρούσματα που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ οι 659 μολύνσεις εντοπίζονται στο Λεκανοπέδιο.

Αναλυτικότερα τα κρούσματα στις περιφερειακές ενότητες που ανήκουν στην Αττική:

Ανατολική Αττική: 75 κρούσματα

Βόρειος Τομέας Αθηνών: 98 κρούσματα

Δυτική Αττική: 39 κρούσματα

Δυτικός Τομέας Αθηνών: 74 κρούσματα

Κεντρικός Τομέας Αθηνών: 187 κρούσματα

Νήσων: 12 κρούσματα

Νότιος Τομέας Αθηνών: 80 κρούσματα

Πειραιώς: 94 κρούσματα

Στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν 523 νέες μολύνσεις, ενώ στην Λάρισα 194 .

Εφιαλτική πρόβλεψη επιστημόνων

Οι άνθρωποι που έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό, μπορούν να αναμένουν ότι θα μολυνθούν ξανά μέσα σε ένα έως δύο χρόνια, εκτός και αν εμβολιαστούν ή φοράνε μάσκες συστηματικά, σύμφωνα με την πρόβλεψη ενός νέου μοντέλου Αμερικανών επιστημόνων. Με βάση την έως τώρα εξέλιξη του ιού SARS-CoV-2, υπολογίστηκε ότι ένας ανεμβολίαστος έχει κίνδυνο 50% να μολυνθεί για δεύτερη φορά κατά μέσο όρο 16 έως 17 μήνες μετά την πρώτη λοίμωξη.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Τζέφρι Τάουνσεντ του Τμήματος Βιοστατιστικής της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Γιέηλ των ΗΠΑ, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό μικροβιολογίας “The Lancet Microbe”, σύμφωνα με το “Nature” και τη “Γκάρντιαν”, εκτιμούν ότι οι επαναλοιμώξεις θα γίνονται ολοένα συχνότερες.

Πηγή: https://www.skai.gr/news/health/ereyna-xoris-emvolio-oi-anthropoi-tha-molynontai-ksana-apo-koronoio-kathe-16-mines
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook | @skaigr on Instagram

Πηγή: skai.gr