Χριστούγεννα στο Σχολείο του Καθεδρικού Ναού Νέας Υόρκης

Η χορωδία των μαθητών του Καθεδρικού εντυπωσίασε γονείς και δασκάλους στην διάρκεια της Χριστουγεννιάτικης συναυλίας, το απόγευμα της Τετάρτης. Φωτογραφία: ETA PRESS

 

Μια ακόμη Χριστουγεννιάτικη συναυλία, αυτή την φορά με παιδικές φωνές κατέγραψε στο βιβλίο της χρονιάς ο Καθεδρικός ναός της Αγίας Τριάδας στην Νέα Υόρκη, το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, 22 Δεκεμβρίου 2021, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου.

Η έκπληξη ήρθε από τα παιδιά του σχολείου του Καθεδρικού που με τις αγγελικές τους φωνές, έδωσαν πράγματι μια ιδιαίτερη διάσταση στο σκηνικό των ημερών.

Η ατμόσφαιρα του ναού ήταν όπως κάθε άλλη φορά απλή, χωρίς φωτιστικά ή άλλα εφέ και μόνο με την συνοδεία του πιάνου, με δάσκαλο και χοράρχη τον κ. Θεόδωρο Αλβανό.

Αν επιχειρούσαμε να περιγράψουμε την ένταση και το μέταλλο των παιδικών φωνών δεν θα καταφέρναμε να δώσουμε την συγκίνηση και το ξεχωριστό τόνο του κάθε τραγουδιού, παρόλο που το ρεπερτόριο ήταν λίγο ως πολύ γνωστό.

Με πρώτο το τροπάριο «Η Παρθένος Σήμερον». Ακολούθησε το «Χιόνια στο Καμπαναριό», τα Κάλαντα και το «Μη μιλάς Ήρεμησε (Σιωπή ο Βασιλιάς ακούει).

Και αν νομίζατε (όπως εμείς) ότι τα παιδιά απλώς διάβαζαν τους στίχους από ένα χαρτί, γελαστήκατε.

Tο κάθε παιδί είχε ένα μεγάλο ντοσιέ και διάβαζε από αυτό κανονικά τις νότες.

Ακόμα και τα πιο γνωστά τραγούδια όπως «We wish you a Merry Christmas», είχαν ένα δικό τους ύφος και χρώμα.

Αναμνηστική φωτογραφία της χορωδίας των μαθητών του σχολείου του Καθεδρικού με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο, τους συντελεστές της συναυλία, τους εκπαιδευτικούς και μέλη του συμβουλίου του Καθεδρικού.

Τόσο η εμφάνιση των παιδιών, με την επίσημη στολή του σχολείου, όσο και η σωστή προετοιμασία έφεραν το τελικό αποτέλεσμα σε τέτοιο επίπεδο, που όχι μόνο οι γονείς και οι συγγενείς των παιδιών αλλά και οι δάσκαλοι και οι απλοί ακροατές απόλαυσαν και χειροκρότησαν με θέρμη.

Ο Αρχιεπίσκοπος συγκινημένος, συνεχάρη τους δασκάλους και έπλεξε το εγκώμιο των μαθητών που όπως εξήγησε απέδωσαν τόσο δύσκολα τραγούδια με τόση ευκολία.

 

Πηγή:anamniseis.net