Τα εμπόδια του Ολυμπιακού μέχρι την Αταλάντα

Ανάσες πριν το «βουνό» της νέας χρονιάς παίρνουν οι παίκτες του Ολυμπιακού.

Οι «ερυθρόλευκοι» απολαμβάνουν τη χριστουγεννιάτικη άδεια τους και θα ακολουθήσει απαιτητικό πρόγραμμα στη συνέχεια. Οι Πειραιώτες ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους στο 2021 με ιδανικό τρόπο. Αφενός αύξησαν τη διαφορά τους από την ΑΕΚ στο +11, αφετέρου προκρίθηκαν στα προημιτελικά του Κυπέλλου, ενώ, ως γνωστόν συνεχίζουν στην Ευρώπη. Όπου θα αντιμετωπίσουν την Αταλάντα στα playoffs του Europa League.

Μέχρι τότε καλούνται να βγάλουν ένα αρκετά βαρύ καλεντάρι, στο οποίο θα στερηθούν για ένα διάστημα τις υπηρεσίες των Παπέ-Αμπού Σισέ, Αγκιμπού Καμαρά, Πιέρ Κούντε και Γκάρι Ροντρίγκες, οι οποίοι θα δώσουν το «παρών» στο Κόπα Άφρικα. Πρόκειται για δύο ενδεκαδάτους παίκτες, μια… ντεμί περίπτωση και έναν μέσο, ο οποίος δεν είναι στα βασικά πλάνα του Μαρτίνς.

Η κατάσταση θα μπορούσε να είναι αρκετά πιο δύσκολη, αλλά οι Ελ Αραμπί, Μαντί Καμαρά, Ουσεϊνού Μπα και Χένρι Ονιεκούρου έμειναν εκτός και θα συνεχίσουν να προσφέρουν στους Πειραιώτες. Βεβαίως, η απόσταση ασφαλείας η οποία υπάρχει, κάνει πιο απλή τη ζωή του Μαρτίνς. Κακά τα ψέματα.

Διότι, μέχρι το πρώτο παιχνίδι με τους Μπεργκαμάσκι στις 17 Φεβρουαρίου έχει να αντιμετωπίσει κατά σειρά Απόλλωνα Σμύρνης (5/1, εκτός), Αστέρα Τρίπολης (9/1, εντός), Παναθηναϊκό (16/1, εκτός), ΠΑΣ Γιάννινα (23/1, εντός), ΠΑΟΚ (30/1, εκτός), Παναιτωλικό (2/2, εντός), Ιωνικό (6/2, εκτός) και ΑΕΚ (13/2, εντός).