Φεστιβάλ Θεοφανείων 2022 στη Μελβούρνη

Από τον αγιασμό των υδάτων του 2020 στο λιμάνι της Μελβούρνης. Φώτο: Κ. Ντεβές

 

Βικτώρια: Η Ένωση Κοινοτήτων και Ενοριών Βικτωρίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, με πολύ κόπο και χρόνο διοργανώνει και πάλι το 2022 το πατροπαράδοτο και μεγαλύτερο ελληνικό πανηγύρι του καλοκαιριού στο λιμάνι της Μελβούρνης, Princes Pier

Την Κυριακή, 9 Ιανουαρίου, θα πραγματοποιηθεί για 39η συνεχή χρονιά, ο Αγιασμός των υδάτων -τη μεγάλη αυτή γιορτή της Ορθοδοξίας- στο λιμάνι της Μελβούρνης, Princes Pier.

Η Ένωση Κοινοτήτων και Ενοριών Βικτωρίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, με πολύ κόπο και χρόνο διοργανώνει και πάλι το 2022 το πατροπαράδοτο και μεγαλύτερο ελληνικό πανηγύρι του καλοκαιριού.

Το λιμάνι αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία για τον Ελληνισμό της Αυστραλίας, διότι, τις δεκαετίες 1950 και 1960, αποβιβάστηκαν χιλιάδες Έλληνες από το διπλανό λιμάνι του Station Pier στο Port Melbourne, προκειμένου να ξεκινήσουν τη νέα τους ζωή στους Αντίποδες.

Της τελετής θα προεξάρχουν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σωζοπόλεως κ. Κυριακός και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερασούντος κ. Ευμένιος, βοηθούμενοι από τον ιερό κλήρο της Μελβούρνης.

Έχουν καλεστεί να παραστούν οι προξενικές, κυβερνητικές, τοπικές και παροικιακές μας Αρχές.

Δεκάδες νέοι κάθε ηλικίας θα έχουν την ευκαιρία να βουτήξουν στα νερά του Port Melbourne από το ειδικό σκάφος, να σύρουν τον σταυρό και να λάβουν την ευλογία και το δώρο από τους Επισκόπους.

Μετά το πέρας της τελετής, θα υπάρξει το πατροπαράδοτο μεγάλο ελληνικό πανηγύρι, που προσελκύει κόσμο από όλη την Πολιτεία και από διάφορες εθνικότητες της Μελβούρνης, με μουσική και χορευτικά συγκροτήματα. Θα υπάρχουν άφθονα ποτά και φαγητά και παιχνίδια για τα παιδιά.