Στοχασμοί: Αν στις σχέσεις σου λες…

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΟΜΙΚΟΣ

Συγγραφέας

Αν στις σχέσεις σου λες…

-Είσαι όλη μου η ζωή. Όχι, θα σου πω, εσύ είσαι όλη σου η ζωή. Τι να σε κάνει εξάλλου ο άλλος αν δεν έχεις δική σου ζωή αλλά περιμένεις να στηριχτείς, να ρουφήξεις, να εξαρτηθείς από μια άλλη ζωή; Είναι δυνατόν να τον προσεγγίζεις μέσα από τόσο μηδενική βάση; Είσαστε δύο υπέροχες ζωές που την κάθε στιγμή ανατροφοδοτείται την γνωριμία σας!

-Είσαι αυτό που περιμένω μια ζωή. Αν το πεις πριν προχωρήσει η γνωριμία, μιλάς για μια πολύ σπάνια περίπτωση. Κάθε άνθρωπος είναι τόσο μοναδική ύπαρξη που είναι έως απίθανο να μπορεί να πληροί τα όνειρά σου, τα κριτήριά σου, τους πόθους σου και τα περιμένω σου. Εξάλλου πως μπορεί να ξέρει κάποιος τι περιμένεις για να είναι αυτό; Ίδη είναι κάτι από μόνος του! Μόνο να ανακαλύψεις τι είναι έχεις περιθώριο.

-Είσαι το άλλο μου μισό. Άρα εσύ δεν είσαι μια ολοκληρωμένη μοναδικότητα, μια υπέροχη προσωπικότητα, ένα άτομο που στέκει και πατάει στα πόδια του, ένας χαρακτήρας που ανεβάζει την αξία του και την αυθεντικότητά του! Δεν είσαι τίποτα από όλα αυτά, αν δεν έχεις και κάποιο άλλο μισό! Και αν φύγει το άλλο μισό; Θα ψάχνεις για επόμενο, και θα παραμένεις πάντα μισός; Όλοι μας είμαστε ολόκληρα που αναζητούμε μέσα από την τελειότερη αλληλεξάρτηση και πρόκληση που υπάρχει και είναι η σχέση, να αναδείξουμε και να προάγουμε τα ολόκληρά μας!

-Σε έχω ελεύθερο. Άρα αυτομάτως είναι και φυλακισμένος. Και μετά από επιλογή σου ελευθερώνεται. Και αν στη διαδρομή δεν χάσει τελείως τα δικά του τα φτερά, πόσο νομίζεις ότι θα μπορέσει να αντέξει αυτό το μοτίβο; Ή θεωρείς πως αν χάσει τελείως τα φτερά του έχεις καταφέρει κάτι περισσότερο από αυτό που έχουν καταφέρει όλοι οι δυνάστες που έχουν περάσει από τον κόσμο μας και στο όνομα της ελευθερίας έχουν σακατέψει την ελευθερία;

Που είναι η σχέση πίσω από όλα αυτά;