Πολιτιστική και μορφωτική δράση των ομογενών του Santiago Χιλής

Ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Κοινότητας του Santiago Χιλής καθώς και του Ελληνοχιλιανού Ινστιτούτου, Γιώργος Σταύρου,  επισκέφθηκε στο Γραφείο του τον Γενικό Γραμματέα της ΓΓΑΕ&ΔΔ Δρ. Ιωάννη Χρυσουλάκη και τον ενημέρωσε για την πλούσια πολιτιστική και μορφωτική δράση των θεσμών που εκπροσωπεί. Επίσης διαβεβαίωσε τον Γ.Γ. για την αμείωτη επιθυμία των ομογενών μας στη Χιλή για σύσφιξη των σχέσεων με τη μητροπολιτική Ελλάδα και του απηύθυνε επίσημη πρόσκληση να επισκεφθεί τη χώρα.
Ο κ. Χρυσουλάκης , αποδέχθηκε την πρόσκληση να επισκεφθεί τη Χιλή για να γνωρίσει από κοντά τα μέλη της ομογένειάς μας και τόνισε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που διακρίνει την πολιτική του ΥΠΕΞ και δη της Γενικής Γραμματείας απέναντι στην Λατινική Αμερική. Ενημέρωσε δε τον κ. Σταύρου για το πρώτο Παγκόσμιο πανομογενειακό συνέδριο που διοργανώνεται φέτος από 15 μέχρι 17 Ιουλίου στη Θεσσαλονίκη, στο οποίο προσκάλεσε να συμμετάσχουν και  μέλη της χιλιανής Διασποράς (sic).
Επιπροθέτως, και δεδομένης της άοκνης προσπάθειας που καταβάλλεται στη Χιλή για διατήρηση της ελληνικής γλωσσικής ταυτότητας των αποδήμων, o ο κ. Γενικός αναφέρθηκε στην καινοτόμο πρωτοβουλία, στην ψηφιακή πλατφόρμα εκμάθησης και διδασκαλίας ελληνικών “Staellinika”, η οποία μπορεί να αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο όχι μόνο σε επίπεδο γνωστικό, αλλά και πολιτισμικό.
Τέλος, οι δύο άνδρες συζ’ητησαν ενδελεχώς τρόπους ενίσχυσης και εμβάθυνσης της συνεργασίας, αρχής γενομένης από τη διευθέτηση διαδικτυακών συναντήσεων με μέλη της ομογένειάς μας κατά το προσεχές διάστημα.