Ώρα απολογισμού και καταλογισμού ευθυνών για τη διαχείριση της κακοκαιρίας – Τι θα πει ο Μητσοτάκης

Η ώρα του απολογισμού και της απόδοσης ευθυνών για το χάος που προκλήθηκε στη διάρκεια της κακοκαιρίας Ελπίς, παρά το γεγονός ότι οι μετεωρολόγοι είχαν προειδοποιήσει για τη σφοδρότητα του φαινομένου, φτάνει. Μετά την παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου της Αττικής Οδού, Βασίλη Χαλκιά, αλλά και την παραδοχή του χάους από στελέχη της κυβέρνησης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να τοποθετηθεί για την κατάσταση στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που έχει συγκληθεί για τις 11 το πρωί.

Ηδη πάντως, τα κυβερνητικά βέλη έχουν στραφεί κατά της Αττικής οδού με πρώτο τον πρωθυπουργό να ζητά (και η εταιρεία να αποδέχεται) να δοθούν αποζημιώσεις 2.000 ευρώ σε κάθε πολίτη που εγκλωβίστηκε με το αυτοκίνητό του στον αυτοκινητόδρομο. Αργότερα μάλιστα, ο υπουργός Μεταφορών Κ. Καραμανλής εξήγγειλε τη συγκρότηση επιτροπής διερεύνησης, ενώ ζήτησε παράλληλα να αποζημιωθούν με 1.000 ευρώ και οι πολίτες που ταλαιπωρήθηκαν στα δρομολόγια των τρένων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Ευθύνες στην Αττική Οδό επέρριψαν με δηλώσεις τους τόσο ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, λέγοντας ότι ο σχεδιασμός δεν λειτούργησε, όσο και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος που είπε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα στην Αττική ήταν ότι έκλεισε η Αττική Οδός, ενώ ευθύνες στην εταιρεία είχε επιρρίψει και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Πάντως, ακόμη και σήμερα το πρωί, παρέμεναν εγκλωβισμένα στην Αττική Οδό περίπου πεντακόσια οχήματα.

Σε αυτό το κλίμα ο πρωθυπουργός αναμένεται να τοποθετηθεί δημόσια στο θέμα της διαχείρισης των συνεπειών της κακοκαιρίας.

Πηγή: skai.gr