Δυο συνδυασμοί διεκδικούν την εξουσία στην Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης

Παρά το γεγονός ότι δύο συνδυασμοί διεκδικούν την εξουσία στις εκλογές που θα γίνουν την Κυριακή για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, εντούτοις επικρατεί πνεύμα αλληλοσεβασμού και κοινών στόχων.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας, Βασίλης Παπαστεργιάδης, που ηγείται του ενός ψηφοδελτίου, ήταν ξεκάθαρος μιλώντας στο «Νέο Κόσμο»:

«Καλώ τα μέλη να μας ψηφίσουν για να συνεχίσουμε το έργο μας και να υλοποιήσουμε τις  υποσχέσεις που δώσαμε. Με τον Θοδωρή Μάρκο και τους συνεργάτες του έχουμε μια πολύχρονη φιλία αλλά και έχουμε συνεργαστεί πολλά χρόνια μαζί για το καλό της Κοινότητας. Αυτή η φιλία θα συνεχιστεί αλλά, ελπίζω και η συνεργασία αφού το όραμα μας είναι κοινό: Η πρόοδος της Κοινότητας μας και της παροικίας».

Με το ίδιο πνεύμα μας μίλησε και ο Θοδωρής Μάρκος ο οποίος τόνισε:

« Αρχικά δήλωσα δημοσίως πως στηρίζω  τον Βασίλη Παπαστεργιάδη για την προεδρία με την προϋπόθεση ότι θα υπήρχε ένα αντιπροσωπευτικό συμβούλιο. Δυστυχώς αυτό δεν επιτεύχθηκε και έτσι ο καθένας παίρνει τον δρόμο του. Εκτιμούσα και θα συνεχίσω να εκτιμώ τον Βασίλη σαν άνθρωπο και την συμβολή του στα κοινοτικά πεπραγμένα. Είμαι σίγουρος πω και εκείνος όπως και εγώ θα είμαστε πάντα κοντά στην Κοινότητα.

Η διαφωνία μας ήταν στα πρόσωπα που θα αποτελούν το νέο συμβούλιο αλλά και στον τρόπο που αυτό θα λειτουργεί.

Εννοείται πως ανεξάρτητα από το ποιος συνδυασμός και αν επικρατήσει εμείς θα είμαστε και πάλι εκεί να υπηρετήσουμε τον Κοινοτικό θεσμό από όποιο μετερίζι επιλέξουν τα μέλη να την υπηρετήσουμε.

Και πιστεύω πως αυτός ο ανοιχτός διάλογος που ξεκίνησε τις τελευταίες μέρες θα συνεχιστεί και αυτό μόνο καλό μπορεί να είναι για την Κοινότητα».

Αξίζει να σημειωθεί πως είναι βέβαιο πως κάποιοι υποψήφιοι θα είναι και στους δυο συνδυασμούς!

Στο μεταξύ πρόβλημα δημιουργήθηκε στις τάξεις της Εφορευτικής Επιτροπής, δυο μέλη της οποίας παραιτήθηκαν.

Ο λόγος ήταν ποιοι θα έχουν δικαίωμα ψήφου. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Εφορευτικής Επιτροπής, Κώστα Τσουμπάκο, η διαφωνία προέκυψε γύρω από το αν θα πρέπει να έχουν δικαίωμα ψήφου μέλη που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Ζητήθηκε η  άποψη της αρμόδιας Υπηρεσίας (Australian Electoral Commission)  που έκρινε ότι δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι, όπως μας είπε ο κ. Τσουμπάκος.

Ζητήθηκε και η άποψη του πολιτειακού υπουργείου Υγείας που πρότεινα να ληφθούν μέτρα για την ασφάλεια όλων.

Έτσι μέλη που είναι ανεμβολίαστα δεν θα εισέλθουν εντός της  αίθουσας για να ψηφίσουν αλλά σε ένα παραβάν που θα στηθεί έξω από το Andrianakos Centre.

Δυστυχώς δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο 1150 άτομα.

Πηγή:neoskosmos.com