Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας στη Νάπολη/ GR,IT.

Οι μαθητές του Licei Classici θα δώσουν ζωή με τις παραστάσεις τους στην VII έκδοση του διαδικτυακού Μαραθωνίου «Il Greco fa testo», που γεννήθηκε στη Νάπολη το 2016.

«Χτίζοντας γέφυρες» το θέμα που επιλέχθηκε φέτος: από τον εορτασμό της ελληνικής γλώσσας την ιδανική αγκαλιά μεταξύ λαών και πολιτισμών που τα παιδιά θα μπορούν να αντιπροσωπεύουν με ενθουσιασμό και φαντασία.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει χαιρετισμούς από ελληνικές και ιταλικές αρχές και ομιλίες από καθηγητές, μαθητές και μελετητές.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη ζωντανή μετάδοση με σύνδεση στη σελίδα στο Fb ή στο κανάλι You Tube «Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας». https://www.youtube.com/channel/UC28pIFhOPLLjLvudSw0fi7A/about

Διοργάνωση: Συντονισμός Κλασικών Λυκείων για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας σε συνεργασία με το Τμήμα Ελληνικής Γλώσσας της Ελληνικής Κοινότητας Νεάπολης και Καμπανίας

Με την αιγίδα της Πρεσβείας της Ελληνικής Δημοκρατίας στην Ιταλία. Του  Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, του Δήμου Νεάπολης, του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου Νάπολης (ευχαριστώ για την ευγενική παραχώρηση της εικόνας στο εξώφυλλο),  Ευχαριστούμε τη συνάδελφό μας Silvia Viola Esposito για την αφίσα.

Γιάννης Κορίνθιος