«Μπορεί να βρισκόμαστε στα πρόθυρα ενός πολέμου στην Ευρώπη», εκτιμά ο Γερμανός Αντικαγκελάριος

Μπορεί να βρισκόμαστε στα πρόθυρα ενός πολέμου στην Ευρώπη, δήλωσε ο Αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας και Πολιτικής για το Κλίμα Ρόμπερτ Χάμπεκ, αναφερόμενος στην ουκρανική κρίση.

«Έχουμε μεγάλους στρατούς με τεθωρακισμένα παραταγμένους από τη μία πλευρά και από την άλλη. Είναι απολύτως ανησυχητικό και απειλητικό», επισήμανε ο κ. Χάμπεκ μιλώντας στα τηλεοπτικά δίκτυα ntv/RTL.

Αναφερόμενος ακόμη στην επικείμενη επίσκεψη του Καγκελάριου Όλαφ Σολτς αύριο στο Κίεβο και την Τρίτη στη Μόσχα, έκανε λόγο για δείγμα αφενός ότι «δεν αφήνουμε την Ουκρανία μόνη» και αφετέρου ότι «προσπαθούμε να χτίσουμε μια γέφυρα η οποία δεν είναι απαραίτητα ορατή αυτή τη στιγμή».

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς κατά την επίσκεψή του θα μεταφέρει στον Βλαντίμιρ Πούτιν ότι η Ρωσία θα βρεθεί αντιμέτωπη με «βαριές συνέπειες», εάν επιτεθεί στην Ουκρανία. «Ο καγκελάριος θα καταστήσει σαφές ότι οποιαδήποτε επίθεση εναντίον της Ουκρανίας θα επιφέρει βαριές συνέπειες… και ότι κανείς δεν πρέπει να υποτιμά την ενότητα μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των ΗΠΑ και της Βρετανίας», ανέφερε η πηγή από τη γερμανική κυβέρνηση.

Η πηγή είπε, επίσης, ότι ο Σολτς ελπίζει να συζητήσει με τους Ζελένσκι και Πούτιν τρόπους για να καταγραφεί πρόοδος στην εφαρμογή των ειρηνευτικών -συμφωνιών του Μινσκ, οι οποίες στοχεύουν στον τερματισμό της αυτονομιστικής σύρραξης στην ανατολική Ουκρανία.

Ο  Οικουμενικός Πατριάρχης μιλάει για Γ΄Παγκόσμιο Πόλεμο!

«Προσευχόμαστε για τη διατήρηση της ειρήνης στην Ουκρανία», δήλωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης, κ. Βαρθολομαίος. Υπογράμμισε ότι οφείλουμε απερίφραστα να αντιταχθούμε στο ενδεχόμενο «ενός νέου πολέμου στην Ευρώπη».

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, κ. Βαρθολομαίος κάλεσε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να ακολουθήσουν την οδό του διαλόγου και να επικρατήσουν η ειρήνη, η σταθερότητα και η δικαιοσύνη στην Ουκρανία.

Στην ομιλία του, μετά τη Θεία Λειτουργία, στην οποία χοροστάτησε στον Πατριαρχικό Ναό στο Φανάρι, την Κυριακή (13.02.2022) του Τελώνου και Φαρισαίου, ο κ. Βαρθολομαίος ανέφερε ότι «τα όπλα δεν είναι η λύση. Αντιθέτως, δεν μπορούν παρά να προκαλέσουν πόλεμο και βία, θλίψη και θάνατο».

Ζήτησε από όλους τους θρησκευτικούς ηγέτες, από όλους όσοι βρίσκονται σε θέσεις εξουσίας, καθώς και από κάθε άνθρωπο καλής θελήσεως, να επιδιώξουν την ειρηνική επίλυση αυτής της επικίνδυνα κλιμακούμενης κατάστασης, σε επίπεδο ρητορικής αλλά και ενεργειών, η οποία επικρέμαται βαριά και απειλητική πάνω από τον ουκρανικό λαό.

Όπως είπε ο Παναγιώτατος, ένας πόλεμος στην Ευρώπη μπορεί να εξελιχθεί στον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο!

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ