Ολυμπιακός – ΑΕΚ 1-0 – H βαθμολογία της Superleague

Ο Ολυμπιακός νίκησε 1-0 την ΑΕΚ στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης” στο ντέρμπι της 23ης αγωνιστικής της Super League και έκανε άλλο ένα βήμα για την κατάκτηση του τίτλου. Οι “ερυθρόλευκοι” διατήρησαν τη διαφορά των εννέα βαθμών από τον δεύτερο ΠΑΟΚ, ο οποίος νωρίτερα είχε επικρατήσει με το ίδιο σκορ του Ατρόμητου στην Τούμπα. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημείωσε ο Εμβιλά στο 85ο λεπτό.

Ετσι παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε τον Ολυμπιακό με 4-3-3, έχοντας τον Βατσλίκ μπροστά από την εστία και τους Λαλά, Σωκράτη, Μανωλά και Ρέαμπτσιουκ στην τετράδα της άμυνας. Οι Μαντί Καμαρά, Εμβιλά και Μπουχαλάκης ήταν στα χαφ, με τους Μασούρα και Αγκιμπού Καμαρά στα δύο άκρα και τον Τικίνιο στην κορυφή της επίθεσης. Από την άλλη πλευρά ο Αργύρης Γιαννίκης παρέταξε την ΑΕΚ με 4-2-3-1, έχοντας τον Τσιντώτα στο τέρμα και τους Ρότα, Μήτογλου, Τζαβέλλα και Χατζισαφί στην άμυνα. Οι Σιμόες και Σιμάνσκι ήταν στα χαφ, με τους Άμραμπατ, Γκαρσία και Τσούμπερ στην τριάδα πίσω από τον Ανσαριφάρντ.

Δοκάρι ο Μαντί Καμαρά

Μετά τα πρώτα λεπτά ο Ολυμπιακός προσπάθησε να πάρει τα ηνία της αναμέτρησης, με τους Πειραιώτες στο 7’ και στο 10’ να απειλούν με τους Μπουχαλάκη και Μαντί Καμαρά.

Στην πρώτη περίπτωση το σουτ του Ελληνα μέσου έφυγε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Τσιντώτα, ενώ στη δεύτερη το σουτ του Αφρικανού κόντραρε στο πόδι του Χατζισαφί και σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του «κιτρινόμαυρου» τερματοφύλακα.

Το πρώτο μέρος είχε λιγοστές φάσεις, με τον Ολυμπιακό να προσπαθεί να βρει τα κενά στην άμυνα της ΑΕΚ και την Ενωση να περιμένει για να χτυπήσει στην κόντρα. Στο 25’ ο Μασούρας σκόραρε, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ. Εξι λεπτά αργότερα ο Τικίνιο Σοάρες σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά ο Τσιντώτας μπλόκαρε εύκολα.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι Κιτρινόμαυροι προσπάθησαν να απειλήσουν την εστία του Βατσλίκ με στημένες φάσεις και κόρνερ, αλλά οι Ερυθρόλευκοι είχαν σωστές τοποθετήσεις και δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερα προβλήματα από τις εκτελέσεις των φιλοξενούμενων. Ετσι, το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με το φωτεινό πίνακα στο Καραϊσκάκη να δείχνει 0-0.

Πριν την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε την πρώτη του αλλαγή στο παιχνίδι, με τον Ονιεκούρου να παίρνει τη θέση του Μαντί Καμαρά.

Στο 52’ ο Ολυμπιακός δημιούργησε την πρώτη καλή στιγμή στην επανάληψη, με τον Τικίνιο. Ο Λαλά έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Βραζιλιάνος πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα δεν είχε δύναμη και ο Τσιντώτας μπλόκαρε. Στο 57’ η ΑΕΚ απάντησε με τον Καρίμ Ανσαριφάρντ. Ο Ιρανός είδε την μπάλα να στρώνεται μπροστά του μετά την κεφαλιά του Μανωλά, σούταρε δυνατά μέσα από τη μεγάλη περιοχή, αλλά ο Βατσλίκ ήταν στη σωστή θέση και μπλόκαρε.

Οκτώ λεπτά αργότερα παραλίγο η Ενωση να ανοίξει το σκορ με αυτογκόλ του Μανωλά. Ο έμπειρος σέντερ μπακ δεν συνεννοήθηκε σωστά με τον Βατσλίκ, ο οποίος είχε βγει από την εστία του για να μπλοκάρει, έβαλε το πόδι του, η μπάλα πήρε πορεία προς την εστία, αλλά με τα φάλτσα που είχε πάρει χτύπησε στο κάθετο δοκάρι και έφυγε κόρνερ.

Η ΑΕΚ είχε ανεβάσει ψηλά τις γραμμές της και ασκούσε ασφυκτική πίεση στους παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς, με τους γηπεδούχους να κάνουν αρκετά λάθη στον χώρο του κέντρου. Οι Κιτρινόμαυροι έκλεβαν μπάλες και έβγαιναν στην κόντρα, αλλά χωρίς να καταφέρουν να δημιουργήσουν τη μεγάλη φάση. Στο 68’ ο Πέδρο Μαρτίνς έβαλε τον Βαλμπουενά αντί του Μασούρα και στο 80’ τους Ελ Αραμπί και Καρβάλιο αντί των Τικίνιο και Μπουχαλάκη.

Εδωσε τη λύση ο Εμβιλά!

Οι Ερυθρόλευκοι στο τελευταίο δεκάλεπτο ανέβασαν την πίεσή τους και στο 84’ άγγιξαν το γκολ με τον Ονιεκούρου. Ο Νιγηριανός μεσοεπιθετικός έκανε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει, με την μπάλα να βγαίνει κόρνερ.

Ο Βαλμπουενά το εκτέλεσε και ο Γιαν Εμβιλά με διπλή προσπάθεια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τσιντώτα για τα 1-0. Ο Γάλλος βρέθηκε ολομόναχος στην καρδιά της άμυνας της ΑΕΚ, σούταρε, ο Τσιντώτας απέκρουσε, αλλά ο έμπειρος άσος από κοντά έκανε το 1-0!

Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης μάλιστα ο Ολυμπιακός έχασε μεγάλη ευκαιρία για να κάνει το 2-0. Ο Ελ Αραμπί έβγαλε τετ α τετ τον Ονιεκούρου, ο Νιγηριανός σούταρε απέναντι από τον Τσιντώτα, αλλά ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ απέκρουσε σε κόρνερ.

Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι, με τον Ολυμπιακό να παίρνει τη νίκη με 1-0.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μαντί Καμαρά (46′ Ονιεκούρου), Μπουχαλάκης (80′ Καρβάλιο), Μασούρας (68′ Βαλμπουενά), Αγκιμπού Καμαρά, Τικίνιο.

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Τσιντώτας, Ρότας, Τζαβέλλας, Μήτογλου, Χατζισαφί, Σιμόες, Σιμάνσκι (88′ Σάκχοφ), Άμραμπατ, Τσούμπερ, Λιβάι Γκαρσία, Ανσαριφάρντ (81′ Γέφτιτς).

Δείτε πως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία της Superleague μετά και την ολοκλήρωση της 23ης αγωνιστικής.

Η 23η αγωνιστική της Superleague ολοκληρώθηκε, μάχες για τα play-offs και όχι μόνο, να συνεχίζονται σε αμείωτους ρυθμούς.

Ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, κρατώντας έτσι τη διαφορά του στο +9 από τον δεύτερο ΠΑΟΚ, ανεβαίνοντας στους 56 πόντους. Η Ένωση παραμένει τρίτη έχοντας συγκεντρώσει 39 πόντους.

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να επικρατήσει δύσκολα του Ατρόμητου με σκορ 1-0 στην Τούμπα, με τον Δικέφαλο του βορρά να πηγαίνει στους 47 βαθμούς, παραμένοντας έτσι στη δεύτερη θέση του πίνακα και στο κυνήγι του Ολυμπιακού που είναι στην κορυφή. Οι Περιστεριώτες έμειναν στους 13 πόντους και την προτελευταία θέση, με παιχνίδια λιγότερα όμως.

Ο Παναθηναϊκός πήρε την εντός έδρας νίκη απέναντι στη Λαμία και πέρασε εκ νέου στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας, όντας πλέον στην ισοβαθμία με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Την ίδια στιγμή οι «κυανόλευκοι» έχουν 18 πόντους και μένουν στη 12η θέση.

Τέλος, ο ΟΦΗ βρήκε τον τρόπο να επιβληθεί του Βόλου με σκορ 2-1 στην Κρήτη και έπιασε τον Αστέρα Τρίπολης στους 32 βαθμούς και την έκτη θέση, έχοντας όμως ματς περισσότερο από τους Αρκάδες. Ο Βόλος έμεινε στους 28 πόντους και την 9η θέση.

Δείτε τη βαθμολογία:

*Εκκρεμή η απόφαση για το -6 του Άρη