Οι αγώνες SUPERLEAGUE

3-0 ο Παναθηναϊκός τον Απόλλωνα Σμύρνης

Σε ρυθμό ρελαντί και χάνοντας πολλές ευκαιρίες ο Παναθηναϊκός έφυγε το «διπλό» από την Ριζούπολη. Οι «πράσινοι» επικράτησαν με 3-0 του Απόλλωνα Σμύρνης, σε εξ αναβολής παιχνίδι για την 14η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα και με το «2 στα 2» στα τελευταία παιχνίδια τους «έπιασαν» ξανά την 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα, μαζί με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Από την άλλη μεριά η ουραγός «Ελαφρά Ταξιαρχία» στους 4 αγώνες που της απομένουν μέχρι τη λήξη της κανονικής περιόδου της Σούπερ Λίγκα ελπίζει σε ένα μικρό… θαύμα, αφού ο προτελευταίος (13ος) Ατρόμητος έχει έναν αγώνα λιγότερο, ενώ η 12η της βαθμολογίας Λαμία…

Μοναδική ευκαιρία να πάρει ένα «τρίποντο» και βαθιά οικονομική ανάσα στην προσπάθεια που κάνει να «πιάσει» τους προπορευόμενους και να ξεφύγει από την προτελευταία θέση…

Έτσι έπαιξαν

Ο Τζανλούκα Φέστα ξεκίνησε τον Απόλλωνα με τον Βέρχουλστ κάτω από τα δοκάρια. Αριστερός μπακ ο Γιακιμόφκσι, δεξιός ο Μπαξεβανίδης και ο Ντομίνγκες με τον Ρόγκνε στο κέντρο της άμυνας. Σλίβκα, Κάστρο, Τσίμπσαχ στη μεσαία γραμμή, Μαρτίνες και Τσιλούλης πίσω από τον Σίνεβιτς.

Ο Παναθηναϊκός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς παρατάχθηκε με τον Διούδη στην υπεράσπιση της εστίας. Ο Χουάνκαρ στο αριστερό άκρο της άμυνας, ο Σάντσες στο δεξί και ο Σένκεφελντ με τον Βέλεθ οι δύο στόπερ. Ρούμπεν, Βιγιαφάνιες, Γκατσίνοβιτς στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Στο αριστερό φτερό ο Αϊτόρ, στο δεξί ο Παλάσιος και στην κορυφή ο Φώτης Ιωαννίδης.

Υπόθεση τεσσάρων λεπτών για τον Παναθηναϊκό

Το Τριφύλλι μπήκε πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, πίεσε από την αρχή τον Απόλλωνα και στο 13′ άνοιξε το σκορ. Ο Σεμπάστιαν Παλάσιος από την άσπρη βούλα νίκησε τον Βέρχουλστ και έφτασε τα 8 τέρματα στο πρωτάθλημα ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα και πάλι από την εσχάτη των ποινών, αυτή την φορά ο Αϊτόρ, εκτέλεσε το τέλειο πέναλτι και έβαλε ισχυρά θεμέλια για το πέρασμα της ομάδας του από την Ριζούπολη. Πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο εικοσάλεπτο, οι πράσινοι βρήκαν δύο γκολ, σε ένα ιδανικό σενάριο.

Οι φιλοξενούμενοι και με τον Απόλλωνα να πρέπει να παίξει πιο επιθετικά, άρα να αφήσει και περισσότερους χώρους, είχαν τις ευκαιρίες να σκοράρουν και τρίτο γκολ αλλά ήταν εντελώς πρόχειροι στην τελική τους προσπάθεια. Ο Γκατσίνοβιτς στο 32′ και ο Ιωαννίδης στο 36′ θα μπορούσαν να έχουν… καθαρίσει το ματς.

Έβαλε και τρίτο, έχασε τα άχαστα

Στο δεύτερο μέρος ο Απόλλωνας, όπως ήταν λογικό πήρε περισσότερα ρίσκα και ο Παναθηναϊκός που είναι μια πολύ καλή ομάδα στο επιθετικό τρανζίσιον βρήκε αρκετές ευκαιρίες. Ευκαιρίες που δεν έγιναν γκολ είτε λόγω του εξαιρετικού Βέρχουλστ είτε λόγω της προχειρότητας και της ατσαλοσύνης των παικτών του Γιοβάνοβιτς.

Ο Γκατσίνοβιτς στο 53′, ο Αϊτόρ στο 57′, ο Παλάσιος στο 62′, ο Χατζηγιοβάνης στο 79′ και το 85′ δεν μπόρεσαν να στείλουν την μπάλα στο πλεκτό, κάτι που τελικά έκανε εις βάρος της ομάδας του ο Μπαξεβανίδης στο 87′ μετά από γύρισμα του Αϊτόρ και προβολή με εντελώς λάθος τοποθέτηση του σώματος.

Το 3-0 έβαλε τέλος σε κάθε συζήτηση για τον νικητή της αποψινής αναμέτρησης, με τον Χατζηγιοβάνη στις καθυστερήσεις να χάνει το άχαστο, αμαρκάριστος από το ύψος της μικρής περιοχής.

Ο Παναθηναϊκός με πολύ καλή εμφάνιση πέρασε εύκολα από την Ριζούπολη, έφτασε τους 36 βαθμούς και μόνο αν… αυτοκτονήσει δεν θα είναι στα play offs.

Για τον Παναθηναϊκό, στο ύψος του στάθηκε ο Σένκεφελντ, ο Ρούμπεν και ο Σεμπάστιαν Παλάσιος.

 1-0 ο Παναιτωλικός τη Λαμία

Ο Παναιτωλικός νίκησε 1-0 την Λαμία στο «καυτό» ντέρμπι των τελευταίων θέσεων της Σούπερ Λιγκ 1 σε εξ αναβολής αγώνα για την 17η αγωνιστική και…

Βαθμολογικό «άλμα» έκανε σήμερα (16/2) ο Παναιτωλικός, καθώς επικράτησε 1-0 της Λαμίας και πλέον έχει εδραιωθεί μακριά από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με τον Ανέστη στο τέρμα, τους Μαλή, Λάρσον, Κορνέλιους, Χουχούμη στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Αντούνες, Φλόρες στον άξονα, τους Μεντόσα, Νταγκό στα άκρα και τον Ντίας πίσω από τον Βέργο.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον Γκαραβέλη κάτω από τα γκολπόστ, τους Προβυδάκη, Αντέτζο, Τζανετόπουλο, Σαραμαντά στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Τζανδάρη, Μπεχαράνο στον άξονα, τους Μπανγκουρά, Μανούσο στα άκρα και τον Καραμάνο κοντά στον φορ Βέλλιο.

Κατοχή μπάλας τα «καναρίνια», έβγαλαν φάσεις δεν δέχθηκαν κάποια

Σέντρα στο ματς και με το «καλημέρα» τα «καναρίνια» πήραν τον έλεγχο της αναμέτρησης. Πρέσαραν ψηλά, δεν επέτρεπαν στους φιλοξενούμενου να κρατήσουν μπάλα και με κατοχή στα επίπεδα του 60% μετέφεραν τη δράση στο μισό του Γκαραβέλη. Ομως αρκετές φορές τους έλειψε η τελική πάσα και παρότι άπλωναν όμορφα το παιχνίδι τους, δεν … είχαν αυτό το κάτι παραπάνω. Παρόλα αυτά «έβγαλαν» ορισμένες «καθαρές» φάσεις, με κυριότερη εκείνη του 27′ όταν οι Βέργος, Νταγκό «βρέθηκαν» όμορφα , πρώτος έστρωσε στον δεύτερο που ήταν μόνος του στη μικρή περιοχή, αλλά το πλασέ του πέρασε ψηλά άουτ.
Ευρύτερα ο Ιβοριανός ήταν αρκετά δραστήριος και απείλησε σε 1-2 περιπτώσεις ακόμη (π.χ. στο 25′ όταν ξεμαρκαρίστηκε αλλά ο Γκαραβέλης απέκρουσε το σουτ του), ενώ στο 15′ οι Βέργος, Κορνέλιους δεν κατάφεραν από κοντά και σε στατική φάση να σπρώξουν την μπάλα στα δίχτυα. Η Λαμία μόνο μετά το 35′ κατάφερε να ισορροπήσει, ωστόσο μέχρι την ανάπαυλα δεν έβαλε ουσιαστικά «δύσκολα» στον Ανέστη.

Ο Νούνιες έκανε πιο δραστήρια τη Λαμία, απείλησε με Κορνέλιους ο Παναιτωλικός

Στο δεύτερο μισό η Λαμία θέλησε να αλλάξει την εικόνα της και ο Γρηγορίου έβαλε τον Νούνιες πίσω από τον φορ με σκοπό να κρατήσει μπάλα και να αρχίσει να δημιουργεί. Στα πρώτα λεπτά το εγχείρημά των φιλοξενουμένων άρχισε να αποδίδει καρπούς και ξεκίνησαν να επισκέπτονται τα «καρέ» του Ανέστη. Οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν «καθαρή» φάση ωστόσο παρουσιάζονταν πιο δραστήριοι, ενώ ο Παναιτωλικός βρέθηκε κοντά στο γκολ στο 54′ όταν ο Γκαραβέλης έδιωξε σε κόρνερ μία «βολίδα» του Κορνέλιους.

Ο Νταγκό το πρώτου εν Ελλάδι γκολ

Μέχρι που φτάσαμε στο 56′ όταν ο Μεντόσα άπλωσε πολύ όμορφα το παιχνίδι του Παναιτωλικού στο τρανζίσιον, έπαιξε για τον Φλόρες και εκείνος έστρωσε στον Νταγκό που πήγε στο 1 vs 1, σούταρε και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ο νεαρός σημείωσε το πρώτο του εν Ελλάδι γκολ, τα «καναρίνια» πήραν το προβάδισμα και πλέον είχαμε «άλλο» ματς.

4-4-2 οι φιλοξενούμενοι, χωρίς όμως να κάνουν ευκαιρία

Από εκείνο το σημείο και μέχρι το φινάλε στην εκατέρωθεν προσέγγιση του αγώνα μπήκε ο όρος «σκοπιμότητα». Οι γηπεδούχοι πρόσεχαν τα μετόπισθέν τους, ενώ οι φιλοξενούμενοι πήγαν με τον Αραμπούλι σε ένα «καθαρό» 4-4-2 (ο Γεωργιανός και ο Μανούσος στα φορ). Ωστόσο τα «καναρίνια» παρουσίαζαν πολύ καλή ανασταλτική λειτουργία και ο αγώνας «έσβησε».

Δοκάρι ο Ντουάρτε, στατικές μπάλες οι φιλοξενούμενοι Υπό αυτές τις συνθήκες μπήκαμε στο τελευταίο 10λεπτο. Στο 80′ ο Παναιτωλικός άγγιξε το 2-0 όταν σε κάθετη του Ντίας για τον Ντουάρτε ο Πορτογάλος βγήκε στην πλάτη της άμυνας της Λαμίας και θέλησε να «κρεμάσει» τον Γκαραβέλη, η μπάλα όμως αποκρούστηκε από την πάνω πλευρά του οριζόντιου δοκαριού και έτσι οι φιλοξενούμενοι έμειναν «μέσα» στο ματς. Οσο περνούσαν τα λεπτά έπαιρναν και εύλογα μέτρα, κέρδισαν αρκετές στατικές φάσεις γύρω από τα καρέ του Ανέστη, όμως πλην μίας κεφαλιάς του Αραμπούλι σε ροή αγώνα (84′) δεν απείλησαν άλλη φορά ουσιαστικά.MVP: Ο Νταγκό. Ο Νιγηριανός σημείωσε το γκολ που έκρινε το ματς, είχε μία πολύ καλή ευκαιρία στο 27′ που συμμετείχε στη δημιουργία της και ήταν πάρα πολύ δραστήριος.

Στο ύψος του: Το δίδυμο Λάρσον, Κορνέλιους. Οι στόπερ του Παναιτωλικού δεν «έχασαν» μονομαχία μέσα στα καρέ τους, εναέρια ή με την μπάλα κάτω.

Αδύναμος κρίκος: Ο Μπανγκουρά. Πλην μίας φάσης του 66′ που «έκοψε» για τον Αραμπούλι (το σουτ του Γεωργιανού κόντραρε) δεν έκανε άλλη φορά αισθητή την παρουσία του στα καρέ του Παναιτωλικού.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Ανέστης, Μάλης, Κορνέλιους, Λάρσον (Βργκοτς), Χουχούμης, Ντίας (84΄Τσιγγάρας), Νταγκό (76΄Μόρσεϊ), Φλόρες, Μεντόσα (59΄Ντουάρτε), Αντούνες, Βέργος.

ΛΑΜΙΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Γκαραβέλης, Σαραμαντάς, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Προβυδάκης, Μπεχαράνο (86΄Γκέντσογλου),Τζανδάρης (62΄Αραμπούλι), Μπανγκουρά (68΄Ρόμανιτς), Καραμάνος, Μανούσος, Βέλλιος (46΄Νούνιες).

 2-2 ο Ατρόμητος με τον ΟΦΗ

Μοναδική ευκαιρία να πάρει ένα «τρίποντο» και βαθιά οικονομική ανάσα στην προσπάθεια που κάνει να «πιάσει» τους προπορευόμενους και να ξεφύγει από την προτελευταία θέση…

«Αυτοκτονία» για τον Ατρόμητο και… απόδραση προς τα play off για τον ΟΦΗ που αν και βρέθηκε πίσω με 2-0 πήρε σπουδαίο βαθμό με το τελικό 2-2! Oι Hρακλειώτες έπαιζαν από το 77΄με 10 λόγω αποβολής του Στάικου και με 9 από το 85′ έως το 90’+6′ λόγω τραυματισμού του Τοράλ κι αφού είχαν γίνει οι αλλαγές!

Τρομερό ματς στο Περιστέρι και το Ατρόμητος – ΟΦΗ που τα είχε όλα. Γκολ, πέναλτι, αποβολή αλλά και διαμαρτυρίες από τους δύο αντιπάλους για να τελειώσει στο 2-2. Οι δύο ομάδες επέλεξαν μία διαφορετική προσέγγιση ως προς τον σχηματισμό τους. Ο Ατρόμητος πήγε σε 4-4-2 με φορ τους Αλιμπέκ και Κουλούρη και ο ΟΦΗ σε 5-4-1 με τον Φελίπε πιο προωθημένο.

Καλύτερος και με δύο γκολ ο Ατρόμητος

Στο πρώτο 45λεπτο ο Ατρόμητος έδειξε επιθετική ανωτερότητα απέναντι στον ΟΦΗ και αυτή πιστοποιήθηκε με τα δύο γκολ που έβαλε. Στο 10′ υπήρξε απόκρουση του Επασί πάνω στο σουτ του Κουλούρη και μετά σουτ Ροτάριου που μπλόκαρε ο πορτιέρε των Κρητικών.

Στο 16ο λεπτό μετά από λάθη των παικτών του ΟΦΗ η μπάλα έφτασε στον Μουνίθ. Πέρασε 2 παίκτες, εκ των οποίων ο 2ος ήταν ο Γιαννούλης και μετά σούταρε για να κάνει το 1-0.

Ο ΟΦΗ είχε ένα σουτ του Φελίπε που αποκρούστηκε δύσκολα στο 19ο λεπτό και την αναγκαστική αλλαγή του Ντε Γκουζμάν. Στο 35′ ο Βούρος και Πασαλίδης τα έκαναν όλα λάθος με αποτέλεσμα να έρθει το 2-0. Ο Βούρος έδιωξε πάνω στον Άλιμπεκ και μετά προσπαθώντας να κόψει έστειλε τη μπάλα στον Πασαλίδη με τον Αλιμπέκ να αξιοποιεί τη φάση και παρά το κράτημα του Πασαλίδη να σκοράρει με πολύ καλή κίνηση για το 2-0. Έτσι έκλεισε το α’ μέρος.

Όλα… τούμπα και 2-2 ο ΟΦΗ που έμεινε όρθιος ακόμα και με… 9 παίκτες!

Στο 2ο μέρος ο ΟΦΗ βελτίωσε την εικόνα του και έφτασε στην ισοφάριση και το 2-2. Στο 59′ έγινε το 2-1. Ο Λάμπρου από κοντά σκόραρε με δυνατό σουτ και ενώ ο Γιαννιώτης έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του για να βγει το γκολ.

Στο 69′ ο Φελίπε έκανε το 2-2 με πέναλτι μετά από υπόδειξη για χέρι του Όγκουστ Έρλινμαρκ. Στο 78′ ο ΟΦΗ έμεινε με 10 παίκτες μετά τη 2η κίτρινη πάνω στον Σταϊκο. Μία 2η κίτρινη που προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις και διαμαρτυρίες από την πλευρά του ΟΦΗ. Μετά τον τραυματισμό του Τοράλ ο ΟΦΗ έφτασε στο σημείο ακόμα να παίζει και με εννιά παίκτες. Παρόλα αυτά έμεινε όρθιος για το 2-2. Στο 93′ ορθώς δεν μέτρησε γκολ για το 3-2 με τον Κουλούρη μετά από φάουλ του στον Μαρινάκη.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Γιαννιώτης, Τζοβάρας (69′ Καστεγιάνο), Κιβρακίδης, Χατζηισαϊας, Μαυρομμάτης, Χαρίσης (68 λ.τρ. Ντένιτς), Όγκουστ Έρλινμαρκ, Μουνίθ, Ροτάριου, Αλιμπέκ (63′ Κλωναρίδης) και Κουλούρης.

ΟΦΗ: Επασί, Ουές (70′ Μαρινάκης), Πασαλίδης (46′ Ντουρμισάι), Λάμπρου (70′ Τσιλιανίδης), Βούρος, Γκαγιέγος, Γιαννούλης, Τοράλ, Φελίπε (82′ Σελίμοβιτς), Ντε Γκουζμάν (23′ Σταϊκος λ.τρ.) και Μπαλογιάννης.