Για το πλοίο και τους 12 αγνοούμενους

Φίλος της στήλης, μας έστειλε το ακόλουθο email:

<<Mε  ευδόκιμη υπηρεσία ( 15 χρόνια) σε πλοία ελληνικά και ξένα ( ανθυποπλοίαρχος-υποπλοίαρχος-πλοίαρχος (ξένη σημαία ) μέχρι το έτος 1985.

Δυστυχώς μπορούσαν να κάνουν πολλά να σώσουν τους 12 αγνοούμενους αλλά ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΙΠΟΤΑ

1-Πρωτίστως έπρεπε να είχε ρυμουλκηθεί αμέσως το πλοίο στην πλησιέστερη στεριά ( αβαθή ύδατα) και να το προσαράξουν

2-Τρια καταστρώματα Γκαράζ  ΟΚ  με  εγκλωβισμένους ΟΚ

3- Επρεπε μετά την ρυμούλκηση η πριν  ξεκινήσει η ρυμούλκηση  έπρεπε να πάει συνεργείο με οξυγόνο να κόψουν εξωτερικές λαμαρίνες στα Υψη των Γκαράζ  απο την ίσαλο γραμμή του πλοίου και να ανοίξουν τρύπες  1χ1χ1 μέτρο (πολυ απλο και γρήγορο (ουτε 20 λεπτα) ωστε οι εγκλωβισμένοι να φύγουν απο τα Γκαράζ και να πέσουν στην θάλασσα με σωσίβια για να σωθούν !

Τι εκαναν???

Έριχναν νερά να σβήσουν την φωτιά !!!!  και τα πολλά νερά αυτά από που θα έφευγαν στην Θάλασσα αφου το πλοίο ήταν σε κατάσταση “Dead” τα μηχανήματα ολα ΕΚΤΟΣ  και δεν μπορούσαν να δουλέψουν οι αντλίες στο μηχανοστάσιο  η στις σεντινες  του πλοίου ωστε να αντλήσουν τα νερά και να τα στείλουν στην Θάλασσα !!!

Σήμερα το πρωί, 10.00 π.μ. ανάρτησή μου στο ΦΒ:

Σταματείστε να ρίχνετε αλλα νερα στο πλοιο- Το πλοιο ηδη πηρε κλιση- και υπαρχει κίνδυνος να βυθιστεί και να πνιγούν οι 12 αγνοούμενοι- Ρυμουλκήστε το πλοίο δίπλα στην στερια σε αβαθή νερα και ρίξετε οσα νερα θελετε-

καλό βράδυ

Γ.Δ>>.