Super League: Ατρόμητος 2-0 τον Αστέρα , 0-0 Ιωνικός και ΟΦΗ

Μια νίκη-χρυσάφι στην προσπάθειά του να παραμείνει στη μεγάλη κατηγορία πέτυχε ο Ατρόμητος που επιβλήθηκε με 2-0 του Αστέρα Τρίπολης στο Περιστέρι. Η ομάδα του Κρις Κόλμαν ευτύχησε να προηγηθεί νωρίς στο σκορ ενώ έχοντας και αριθμητικό πλεονέκτημα από το 37’ έφερε την αναμέτρηση στα μέτρα της. Από την πλευρά τους οι Αρκάδες πάλεψαν μέχρι το τέλος με όλες τους τις δυνάμεις για το θετικό αποτέλεσμα, αλλά γνώρισαν μια μια ήττα που μειώνει αισθητά τις πιθανότητες να βρεθούν στα πλέι-οφ.

Οι Περιστεριώτες έκαναν ιδανικό ξεκίνημα στο ματς καθώς μόλις στο δεύτερο λεπτό άνοιξαν το σκορ (1-0) με σουτ του Μουνίθ από το ύψος της μεγάλης περιοχής που αιφνιδίασε τον γκολκίπερ των Αρκάδων, Τσιφτσή.

Ο Ατρόμητος συνέχισε τις επιθέσεις του με στόχο να φτάσει γρήγορα και σε δεύτερο γκολ και μέσα σε διάστημα τριών λεπτών έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες. Πρώτα στο 9’ όταν ο Αλιμπεκ δεν κατάφερε να πλασάρει από κοντά τον Τσιφτσή και στη συνέχεια στο 11’ όταν ο Κουλούρης βγήκε σε θέση βολής, αλλά τον πρόλαβε ο τερματοφύλακας του Αστέρα.

Η πρώτη απόπειρα των φιλοξενούμενων να φανούν απειλητικοί έγινε στο 15’ με τον Σόνι να εκτελεί ένα φάουλ από καλή θέση και τον Γιαννιώτη να απομακρύνει σε κόρνερ. Μετά το 25’ οι παίκτες του Αστέρα πήραν τον έλεγχο του ματς και στο 31’ είχαν μια καλή στιγμή για να ισοφαρίσουν όταν ο Μπαράλες πήρε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω από την εστία του Ατρόμητου.

Στο 34’ ο Ατρόμητος υποχρεώθηκε σε αναγκαστική αλλαγή καθώς αποχώρησε τραυματίας ο Κιβρακίδης και πέρασε στη θέση του ο Βασιλαντωνόπουλος. Πάντως αποστολή των Αρκάδων να φτάσουν στην ισοφάριση έγινε πολύ δύσκολη από το 37′ όταν αποβλήθηκε σωστά με απ’ ευθείας κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή Δημήτρη Καραντώνη ο Κρεσπί για επικίνδυνο μαρκάρισμα που έκανε στον Μουνίθ στον χώρο του κέντρου. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με ένα σουτ του Κουλούρη από καλή θέση στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων που πέρασε ψηλά άουτ.

Ο Ατρόμητος είχε τη μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά του στο 52’ όταν ο Κουλούρης εκτέλεσε ένα φάουλ από πολύ καλή θέση για να διώξει εντυπωσιακά ο Τσιφτσής. Τέσσερα λεπτά αργότερα είχαν οι Αρκάδες την ευκαιρία να σκοράρουν με τον Σονί να κάνει το σουτ εκτός περιοχής και τον

Γιαννώτη να πραγματοποιεί μια δύσκολη απόκρουση.

O Αστέρας αν και έπαιζε με δέκα παίκτες, είχε την υπεροχή στην επανάληψη ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης. Ωστόσο σε μια αντεπίθεσή του Ατρόμητου στο 75’ ο Κλωναρίδης τροφοδότησε τον Ερλινγκμαρκ κι αυτός με άψογο πλασέ μέσα από την μεγάλη περιοχή, διαμόρφωσε το 2-0, εξανεμίζοντας τις ελπίδες των Αρκάδων για να ανατροπή του σκηνικού. Στο 85’ ο Αλβαρες θα μπορούσε να βάλει ξανά τον Αστέρα στο παιχνίδι, αλλά το φάουλ που εκτέλεσε πέρασε ελάχιστα άουτ.

Με κίτρινες κάρτες χρεώθηκαν οι Σίτο, Μπαράλες, Βασιλαντωνόπουλος, Ατιένζα και Χαρίση.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Γιαννιώτης, Κιβρακίδης (34’ Βασιλαντωνόπουλος), Χατζηισαΐας, Μαυρομμάτης (46’ Κυριάκος Παπαδόπουλος), Καστεγιάνο, Ροτάριου (62’ Κλωναρίδης), Σάλομον (62΄Ερλινγκμαρκ), Χαρίσης, Μουνίθ, Αλιμπεκ (76’ Ντένιτς), Κουλούρης.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Τσιφτσής, Ατιένζα, Αντζούλας (87΄ Ριέρα), Καρμόνα, Τασουλής (63’ Αλβαρες), Μουνάφο (87’ Καπίγια), Κανελλόπουλος (64΄ Ιγκλέσιας), Σίτο, Κρεσπί, Σόνι, Μπαράλες.

Super League: 0-0 Ιωνικός και ΟΦΗ

Χωρίς γκολ και φυσικά χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε το εναρκτήριο παιχνίδι της 24ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα, ανάμεσα στον Ιωνικό και στον ΟΦΗ, στη Νίκαια. Αν και οι δύο ομάδες είχαν πολλές ευκαιρίες, ειδικά στο δεύτερο μέρος, έμειναν στο 0-0, ένα αποτέλεσμα που τις άφησε με ανάμεικτα αισθήματα. Από την μία «τσίμπησαν» από ένα βαθμό στην προσπάθειά τους να αποφύγουν την προτελευταία θέση αλλά και να μπουν στα πλέι οφς αντίστοιχα, αλλά από την άλλη έκαναν μικρό βήμα σ’ αυτούς τους στόχους που έχουν.

Στο παιχνίδι, μπήκε πιο δυνατά ο Ιωνικός και στο 13’ απείλησε με το σουτ του Κιάκου από τα όρια της περιοχής και τον Μπαλογιάννη να βάζει την τελευταία στιγμή το πόδι του και να στέλνει τη μπάλα κόρνερ. Δύο λεπτά μετά ο Επασί μπλόκαρε την κεφαλιά του Ρομαό από το κόρνερ του Αοσμαν.

Μετά το 15ο λεπτό όμως ο ΟΦΗ πήρε μέτρα στο γήπεδο, ισορρόπησε και είχε τον έλεγχο του ματς. Η ομάδα του Νίκου Νιόπλια έχασε κλασική ευκαιρία στο 20ό λεπτό, μετά το λάθος του Χουτεσιώτη, ο οποίος τροφοδότησε άθελά του τον Φελίπε ο τελευταίος έδωσε στον Τσιλιανίδη το σουτ του οποίου από εξαιρετικά πλεονεκτική θέση δεν βρήκε το στόχο.

Αλλες δύο πολύ καλές στιγμές είχαν οι Κρητικοί στα πρώτα 30 λεπτά του ματς, με τον Χουτεσιώτη να βρίσκεται σε σωστή θέση μετά τα σουτ των Ντουρμισάι (24’) και Φελίπε (30’).

Με μία τεράστια ευκαιρία για τους γηπεδούχους ξεκίνησε το β’ μέρος (48’), αλλά ο Επασί ενήργησε ενστικτωδώς στην προσπάθεια του Μπαλογιάννη ν’ απομακρύνει κι απέτρεψε το γκολ. Συνέχισε να πιέζει η ομάδα της Νίκαιας και στο 65’ «άγγιξε» το γκολ με την κεφαλιά του αμαρκάριστου Τουράμ που βρήκε σε ετοιμότητα τον Επασί, ο οποίος μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.

Το β’ μέρος δεν είχε καμία σχέση με το πρώτο, ούτε από πλευράς ρυθμού, αλλά κυρίως των ευκαιριών που χάθηκαν. Ετσι μετά τις δύο μεγάλες στιγμές των «κυανόλευκων» πήραν σειρά οι φιλοξενούμενοι να απειλήσουν. Αρχικά στο 67’ με τον Χουτεσιώτη να διώχνει το σουτ του Μπαλογιάννη, ενώ στο 70’ και πάλι ο γκολκίπερ του Ιωνικού βρισκόταν σε σωστή θέση στο πλασέ του Τσιλιανίδη.

Στο 90’+2 του αγώνα ο Επασί έκανε σπουδαία επέμβαση στην κεφαλιά του Μάναλη, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό ήταν η σειρά του Μαρινάκη να πιάσει το διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή και να στείλει τη μπάλα λίγο άουτ.

Ο διαιτητής Αγγελος Ευαγγέλου «κιτρίνισε» τους Μάντζη, Ντάλσιο και Μαρινάκη, Φελίπε, ενώ απέβαλε στο 94’ με 2 κίτρινες τον Νέιρα.

ΙΩΝΙΚΟΣ (Δ. Σπανός): Χουτεσιώτης, Αοσμαν, Ντάλσιο, Βαλεριάνος, Τσιγκρίνσκι, Μύγας, Σάντσες, Ρομαό, Κιάκος (55’ Τουράμ), Κάνιας (82’ Πλατέλλας), Μάντζης (77’ Μάναλης).

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Επασί, Μαρινάκης, Νέιρα, Βούρος, Γκαγέγκος, Ντουρμισάι (31’ Μπουζούκης), Γιαννούλης, Τσιλιανίδης (71’ Λάμπρου), Φελίπε, Μεγιάδο, Μπαλογιάννης