Μητσοτάκης για ελληνική ομογένεια στην Ουκρανία

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου  με υπουργική αντιπροσωπεία από τη Βουλγαρία, υπό τον Αναπληρωτή πρωθυπουργό και Υπουργό Οικονομικών Assen Vassilev, ο οποίος συνοδεύεται από την Αναπληρώτρια Πρωθυπουργό, αρμόδια για Αποτελεσματική Διοίκηση Kalina Konstantinova, τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Bozhidar Bozhanov και τον Υπουργό Ενέργειας Alexander Nikolov.

Κατά την έναρξη της συνάντησης ο πρωθυπουργός σχολίασε τις πολιτικές εξελίξεις στην Ουκρανία λέγοντας πως η χώρα μας «ως θεμελιώδη αρχή, σέβεται την εδαφική ακεραιότητα, την κυριαρχία και την ανεξαρτησία όλων των κρατών. Καταδικάζει συνεπώς απερίφραστα ενέργειες που αντιβαίνουν σε αυτές τις αξίες και ως κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ συντονίζεται ήδη με τους εταίρους της ώστε η αντίδρασή της να είναι κοινή και ουσιαστική».

Παράλληλα ο πρωθυπουργός σημείωσε πως η Ελλάδα έχει έναν επιπλέον λόγο ανησυχίας και παρακολούθησης των εξελίξεων: «την προστασία και τη στήριξη της Ελληνικής ομογένειας στην Ουκρανία αλλά και της πολυπληθούς κοινότητας στη Μαριούπολη, η οποία έχει παρουσία 2.000 και πλέον ετών στην περιοχή και για την οποία εργαζόμαστε».