Μακελειό στο Χάρκοβο, Δεκάδες νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες από τους βομβαρδισμούς. Πολεμικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα

Δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες τραυματίστηκαν από τους βομβαρδισμούς στην πόλη Χάρκοβο της Ουκρανίας, οι οποίοι σημειώθηκαν νωρίτερα σήμερα Δευτέρα (28.2.2022) το πρωί, από τον στρατό της Ρωσίας.

Όπως δήλωσε ο σύμβουλος του υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας, Άντον Χεράσενκο, «το Χάρκοβο υπέστη μόλις μαζικό βομβαρδισμό από Grad (πύραυλοι). Δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες τραυματίστηκαν».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βομβαρδισμοί που έγιναν στο εμπορικό πολυκατάστημα «Equator», σκότωσαν πολίτες που είχαν βγει από τα καταφύγια για να πάρουν προμήθειες.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η τρομακτική ναυτική παρουσία των Ρώσων στη Μαύρη Θάλασσα έγινε αφού οι Ρώσοι κατάφεραν να περάσουν ανεμπόδιστοι τα ελεγχόμενα από την Τουρκία Στενά του Βοσπόρου.

Πάνω από 30 ρωσικά πολεμικά πλοία, μεταξύ των οποίων φρεγάτες, υποβρύχια, αλλά και αρματαγωγά έχουν δημιουργήσει ένα αδιαπέραστο φράγμα πυρός που εκτείνεται ως τα ανοιχτά της Ρουμανίας και φτάνει ανατολικά της Βάρνας στη Βουλγαρία. Είναι η επιχείρηση αποκλεισμού της Ουκρανίας από θαλάσσης, με αντικειμενικό σκοπό της Μόσχας να μην επιτραπεί σε κανένα πολεμικό πλοίο άλλης χώρας να προσεγγίσει προς την Οδησσό και τις ακτές της πολιορκούμενης χώρας.

Την ίδια ώρα κλιμακώνονται οι ρωσικές επιδρομές στην Ουκρανία, όπου το Χάρκοβο επλήγη το πρωί της Δευτέρας από ρωσικά μαχητικά Sukhoi.

Σημειώνεται δε πως η παρουσία των ρωσικών πολεμικών πλοίων αποτρέπει εμπορικά πλοία που επιχειρούσαν να προσεγγίσουν πόλεις της Ουκρανίας στη Μαύρη Θάλασσα.