Κλείνει η Εθνική Τράπεζα στην Αίγυπτο – Οδηγίες για τους Ομογενείς

Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας προχωράει, σταδιακά, στο κλείσιμο των παραρτημάτων της στην Αίγυπτο, τα οποία εξυπηρετούσαν τους Ομογενείς και δη τους συνταξιούχους που λαμβάνουν σύνταξη από τον ΕΦΚΑ στην Ελλάδα.

Σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου παρέχει οδηγίες προς τους Ομογενείς σχετικά με το πως πρέπει να κινηθούν σε περίπτωση που διέθεταν λογαριασμό στην Εθνική Τράπεζα και εξυπηρετούνταν από τα κατά τόπους υποκαταστήματα.

Αναλυτικά αναφέρει:

«Ενημερώνουμε τους αγαπητούς συνταξιούχους της παροικίας μας, οι οποίοι λαμβάνουν ήδη σύνταξη από τον ΕΦΚΑ στην Ελλάδα, ότι η Εθνική Τράπεζα Ελλάδος κλείνει σιγά σιγά τα καταστήματά της στην Αίγυπτο. Για το λόγο αυτό παρακαλείσθε όπως ανοίξετε νέο λογαριασμό σε ευρώ σε οποιαδήποτε άλλη τράπεζα επιθυμείτε στο Κάιρο. Επίσης θα ζητήστε από την τράπεζα να σας δοθεί επιστολή στην αγγλική γλώσσα στην οποία να αναγράφονται τα κάτωθι:

• Το όνομα της τράπεζας
• Το όνομά σας όπως είναι γραμμένο στο διαβατήριο (με κεφαλαία λατινικούς χαρακτήρες).
• Ο αριθμός λογαριασμού σας και το ΙΒΑΝ.

Διαφημίσεις

Στην επιστολή αυτή θα πρέπει να προσθέσετε χειρόγραφα το ΑΦΜ, το ΑΜΚΑ και τον Αριθμό Μητρώου σας και να αποσταλεί στο ΙΚΑ.

Όποιος επιθυμεί μπορεί να ζητήσει βοήθεια από τη Γραμματεία της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00 π.μ. με 3:00 μ.μ. στα τηλέφωνα 25913945 και 25933372».