Πέθανε ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς

Την τελευταία του πνοή άφησε τα ξημερώματα της Πέμπτης ο Δημήτρης Κοντομηνάς

Έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Πέμπτης ο γνωστός και στην Ομογένεια της Αμερικής, επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς.

Ο Δημήτρης Κοντομηνάς άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 83 ετών.

Στην Αμερική ο Δημήτρης Κοντομηνάς διατηρούσε παράρτημα της Ασφαλιστικής του Εταιρείας Interamerica.

Ο Δημήτρης Κοντομηνάς υπήρξε ένας από τους πιο γνωστούς επιχειρηματίες στην Ελλάδα με δραστηριότητα στο χώρο των ασφαλειών, της τηλεόρασης, των αιθουσών κινηματογράφου και του λιανικού εμπορίου.

Γεννήθηκε στις 3 Ιουνίου 1939 στην Αθήνα. Σπούδασε στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Βηρυτού. Αρχικά εργάστηκε ως ασφαλιστής στην American Life (ALICO), ενώ το 1969 ίδρυσε μαζί με τον Αλέξανδρο Ταμπουρά την ασφαλιστική εταιρία Interamerican.

Είχε μία κόρη και δύο εγγόνια.
Η επιχειρηματική δραστηριότητα του Δημήτρη Κοντομηνά

*Πέρα από την Interamerican έχει ιδρύσει ή εξαγοράσει πλήθος άλλων επιχειρήσεων, μεταξύ των οποίων:

*την τράπεζα Interbank (το 1997 εξαγοράστηκε και απορροφήθηκε από την τράπεζα Eurobank).
την Intertech (αποκλειστικός αντιπρόσωπος προϊόντων Panasonic στην Ελλάδα).
*την Ευρωκλινική Αθηνών.
*την τράπεζα Novabank (το 2006 μετονομάστηκε σε Millennium Bank και το 2013 εξαγοράστηκε και απορροφήθηκε από την Τράπεζα Πειραιώς).
*το στόλο αεροσκαφών και ελικοπτέρων InterJet.
*την εταιρία βιολογικής καλλιέργειας GreenFarm.
*για το διάστημα 1998–2001 ήταν ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας του Άρη Θεσσαλονίκης.
*για μια εικοσαετία ήταν συνιδιοκτήτης και μετέπειτα ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού Alpha και των ομότιτλων τοπικών ραδιοφωνικών σταθμών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
*τις κινηματογραφικές αίθουσες Village Roadshow Greece.
*το τηλεοπτικό Channel 9 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
*της Mediterra Οινοποιητικής στην Κρήτη mediterrawines.gr

Είχε ανακηρυχθεί «Άρχων Μεγάλος Πρωτέκδικος του Οικουμενικού Θρόνου» από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως και «Μεγάλος Ευεργέτης» από τη Μεγάλη και Γεροντική Μητρόπολη Χαλκηδόνος.

(wikipedia)

Η Σταματίνα Τσιμτσιλή μέσα από την εκπομπή της στον Alpha έβγαλε την είδηση ότι ο Δημήτρης Κοντομηνάς άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα το πρωί στο ιδιωτικό θεραπευτήριο, όπου νοσηλευόταν τους τελευταίους μήνες.

Ο επιχειρηματίας και πρώην ιδιοκτήτης του Alpha αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια σοβαρά προβλήματα υγείας.

“Επειδή μου στέλνετε πολλά μηνύματα φίλοι και γνωστοί για την είδηση που βγάλαμε πρώτοι για τον θάνατο του Δημήτρη Κοντομηνά, εγώ συνδέομαι προσωπικά με την ανιψιά του την Ελίνα Αλεξανδράτου. Είναι κόρη της μονάκριβης αδελφής του. Είμαστε πολύ καλές φίλες, εκείνη μου έστειλε την είδηση. Την διασταυρώνουμε, μαθαίνουμε περισσότερες πληροφορίες και θα επανέλθουμε. Ένας άνθρωπος με γεμάτη ζωή, με πολλά χιλιόμετρα στον επιχειρηματικό κόσμο, με μεγάλη γενναιοδωρία στην ψυχή” ανέφερε η παρουσιάστρια.

“Εδώ στον Alpha όσοι τον είχαμε γνωρίσει νιώθουμε πολύ τυχεροί” πρόσθεσε λέγοντας ότι έδινε μια σκληρή μάχη τα τελευταία χρόνια μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. “Τα πράγματα δεν ήταν εύκολα. Πολλοί περίμεναν ότι αυτή η είδηση θα είχε συμβεί νωρίτερα. Ήταν μαχητής μέχρι την τελευταία στιγμή” κατέληξε.