Βολοντιμίρ Ζελένσκι στα ρωσικά: «Απόλυτη απόδειξη γενοκτονίας η επίθεση στη Μαριούπολη»

Οργισμένο μήνυμα του Βολοντιμίρ Ζελένσκι για τον βομβαρδισμό στο μαιευτήριο στη Μαριούπολης. «Ήταν αποναζιστικοποίηση ενός νοσοκομείου;», σχολίασε πικρόχολα ο Ουκρανός πρόεδρος, μιλώντας στη ρωσική γλώσσα.

Μέσω Facebook, ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι κατήγγειλε τη βομβιστική επίθεση σε νοσοκομείο Παίδων και μαιευτήριο στη Μαριούπολη, δηλώνοντας ότι αυτή η ρωσική επίθεση είναι η «απόλυτη απόδειξη γενοκτονίας».

«Ένα παιδικό νοσοκομείο, ένα μαιευτήριο. Πώς ακριβώς απείλησαν τη Ρωσία; Τι χώρα είναι αυτή, που φοβάται τα νοσοκομεία, τα μαιευτήρια και τα καταστρέφει; Οι έγκυες γυναίκες θα πυροβολούσαν στο Ροστόφ; Ταπείνωσε κανείς στο μαιευτήριο τους Ρωσόφωνους; Ή ήταν αποναζιστοποίηση ενός νοσοκομείου;», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος σε νέο του βίντεο στο Facebook.

Παράλληλα, ο Ζελένσκι – μιλώντας αυτή τη φορά στα ουκρανικά – χαρακτήρισε τη βομβιστική επίθεση «κάτι παραπάνω από θηριωδία»: «Ευρωπαίοι, Ουκρανοί, κάτοικοι της Μαριούπολης, πρέπει να μείνουμε ενωμένοι ως προς την καταδίκη της Ρωσίας γι’ αυτό το έγκλημα που αντανακλά όλο το κακό που μας έφεραν οι εισβολείς, σε όλες τις κατεστραμμένες πόλεις: Βολνοβάχα, Ίζιουμ, Χάρκοβο, Τσερνίχιβ, Οχτίρκα, Μποροντιάνκα, Χοστόμελ, Ζίτομιρ και δεκάδες άλλες ουκρανικές πόλεις μας, που δεν αποτελούσαν ποτέ καμία απειλή για τη Ρωσία».

«Νοσοκομεία και σχολεία καταστρέφονται. Εκκλησίες και απλά κτίρια καταστρέφονται. Σκοτώνονται άνθρωποι. Σκοτώνονται παιδιά. Οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί σε νοσοκομείο Παίδων είναι η απόλυτη απόδειξη ότι συμβαίνει γενοκτονία Ουκρανών».

Ο ΟΗΕ καταδίκασε την επίθεση στο νοσοκομείο.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το βίντεο Ζελένσκι από το κατεστραμμένο μαιευτήριο στη Μαριούπολη

Νωρίτερα, ο Ουκρανός πρόεδρος είχε αναρτήσει στο Twitter βίντεο που έδειχνε την καταστροφή στο μαιευτήριο στην πόλη της Μαριούπολης.

«Μαριούπολη. Απευθείας επίθεση των ρωσικών στρατευμάτων στο μαιευτήριο», έγραψε ο Ζελένσκι στο Twitter. «Άνθρωποι, παιδιά είναι κάτω από τα συντρίμμια. Θηριωδία! Για πόσο ακόμη ο κόσμος θα είναι συνένοχος που αγνοεί τον τρόμο; Σταματήστε τις δολοφονίες! Έχετε τη δύναμη, αλλά φαίνεται ότι έχετε χάσει την ανθρωπιά».