Παρουσία της ευεργέτιδος τα εγκαίνια της «Χέλεν Χιώτη» του Καθεδρικού της Αγίας Τριάδας στο Μανχάταν

Η πρόεδρος του Καθεδρικού κ. Στέλλα Παντελίδη, η δωρήτρια Χέλεν Χιώτη, η πρόεδρος της Φιλοπτώχου του Καθεδρικού κ. Στέφανι Παντελίδη και στο μέσον όρθιος ο π. Νικόλαος Καρλούτσος. Φωτογραφία: ΕTA PRESS.

Νέα Υόρκη.- Κάθε χρόνο με αφορμή τους Α’ Χαιρετισμούς στην Υπεραγία Θεοτόκο που η Φιλόπτωχος Αδελφότητα του Καθεδρικού της Αγίας Τριάδας, στο Μαχάτταν της Νέας Υόρκης, προσφέρει το ετήσιο νηστίσιμο δείπνο και φέτος με αφορμή το γεγονός αυτό έγινε και ο αγιασμός της νέας ανακαινισμένης αίθουσας «Χιώτη» παρουσία της δωρήτριας, κ. Ελένης Χιώτη, και ενός ακόμη μέλους της οικογένειας του ανιψιού της κ. Νίκι Εμμανουήλ.

Η χαρά της κ. Χιώτη δύσκολα περιγραφόταν και βέβαια με τα δικά της λιγοστά αλλά περιεκτικά λόγια η σημασία της βραδιάς αποτυπώθηκε ξεκάθαρα στο μυαλό των παρευρισκομένων, ανεξάρτητα από την ιδιότητα του καθενός.

Είπε λοιπόν η κ. Χιώτη ότι σκοπός της δωρεάς των δύο εκατομμυρίων ήταν να αποκτήσει ο Καθεδρικός μια αίθουσα ανάλογη του κύρους και της τοποθεσίας του.

Η ανακαινισμένη αίθουσα «Χιώτη» λίγο πριν το καθιερωμένο δείπνο της Φιλοπτώχου του Καθεδρικού. Φωτογραφία: ΕTA PRESS.

Μετά, από 5 χρόνια, σημείωσε χαρακτηριστικά, από την αρχική ανακοίνωση της συγκεκριμένης δωρεάς η υλοποίηση της επιθυμίας της, έγινε πραγματικότητα.

Πράγματι, πολλοί και ανάμεσά τους ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, ο Αρχιεπίσκοπος πρώην Αμερικής κ. Δημήτριος και πολλοί άλλοι παράγοντες της Εκκλησίας και του Καθεδρικού έμειναν έκθαμβοι από την λάμψη και την απλότητα (μινιμαλιστική θα λέγαμε άποψη) της διακόσμησης της ανακαινισμένης αίθουσας.

Ας προσθέσουμε εδώ, ότι δεν ανακαινίστηκε μόνο η αίθουσα αλλά και ο εξοπλισμός της με την προσθήκη ηχητικών συστημάτων και συστημάτων εικόνας που θεωρούνται state of the art, αλλά και οι τουαλέτες και το λεγόμενο λόμπυ. Η κουζίνα παρέμεινε ως είχε, μιας και εκεί είχε προηγηθεί η αναβάθμισης της.

 

Από anamniseis.net