Η Ελληνοαμερικανίδα Melissa Klide Hedden στον Λευκό Οίκο

Άλλη μία Ελληνοαμερικανίδα στον Λευκό Οίκο. Πρόκειται για την Melissa Klide Hedden από το Οχάιο, η οποία επιλέγει από τον Πρόεδρο Μπάιντεν να πλαισιώσει την Συμβουλευτική Επιτροπή του Προέδρου για τις Τέχνες (President’s Advisory Committee on the Arts).

Η κ. Melissa Klide Hedden είναι η μόνη Ελληνοαμερικανίδα που συμμετέχει στην εν λόγω επιτροπή, που ιδρύθηκε το 1958 από τον πρόεδρο Eisenhower, που έχει διαδραματίσει και συνεχίζει να διαδραματίζει αξιόλογο ρόλο στην λειτουργία του Εθνικού Πολιτιστικού Κέντρου (John F. Kennedy Center for the Performing Arts) και όχι μόνο.

Η Melissa Hedden, γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Κάντον του Οχάιο και ανήκει στην δεύτερη γενιά των Ελληνοαμερικανών και είναι του δικαστή του Common Pleas Court και του Δημοτικού Δικαστηρίου του Κάντον Οχάιο, Χάρη Ε. Κλειδή (Harry E. Klide) που απεβίωσε το 2016 σε ηλικία 86 ετών και της συνταξιούχου δασκάλας Σοφίας Κλειδή (Sophie Klide). Είναι παντρεμένη με τον Herbert Hedden και έχουν δύο παιδιά τον Άντριου και την Αλεξάνδρα. Έχει επίσης και μια αδελφή την Τζένιφερ (Jennifer A. Klide)

Η κ. Melissa Klide Hedden

Η ομογενής είναι μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος του Οχάιο για δεκατέσσερα χρόνια και ήταν αντιπρόσωπος στο εθνικό συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος του 2012, του 2016 και του 2020.

Η Melissa Hedden ηγείται του Συμβουλίου Γυναικών του Central Ohio Diabetes. Είναι απόφοιτη του Bowling Green State University με πτυχίο B.S. στην Εκπαίδευση και στα Ισπανικά.

anamniseis.net