Ημερίδα «Εγνατία των Λιμένων» στη Θεσσαλονίκη

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Ημερίδα για την ανάδειξη του σημαντικού ρόλου των τεσσάρων λιμανιών του βορειοελλαδικού τόξου, παράλληλα με τις μεγάλες δυνατότητες και προοπτικές που ξανοίγονται, διοργανώνεται από την  Ειδική Μόνιμη  Επιτροπή  Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλήςμε τίτλό: «Εγνατία των λιμένων. Ηγουμενίτσα – Θεσσαλονίκη – Καβάλα – Αλεξανδρούπολη: Αναπτυξιακός και Γεωστρατηγικός ρόλος» και που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022 στη Θεσσαλονίκη (09.00 – 14.00, Αποθήκη Δ, Λιμάνι).

Η Ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο εκδηλώσεων που συνοδεύουν την κοινή συνεδρίαση της Επιτροπής  της Βουλής με το Δ.Σ. της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.), που  για πρώτη φορά διεξάγεται σήμερα στην Θεσσαλονίκη.


©Copyright: Hellenic Parliament-Photographer: Aliki Eleftheriou
Athens-Greece

Τις εργασίες θα ανοίξει ο πρόεδρος της Μόνιμης  Επιτροπής  Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Β’ Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης, o οποίος θα απευθύνει χαιρετισμό.

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν επίσης οι:

Υφυπουργός Εσωτερικών / αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας-Θράκης Σταύρος Καλαφάτης

Πρόεδρος Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Κεντρικής Μακεδονίας  Ιγνάτιος Καϊτεζίδης

Πρύτανης Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Νικόλαος Παπαϊωάννου

Στην πρώτη θεματική της ημερίδας με τίτλο «Ο Αναπτυξιακός Ρόλος της Εγνατίας των Λιμένων» θα συμμετάσχουν ως ομιλητές οι:

Γενικός Γραμματέας Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων,   Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ευάγγελος Κυριαζόπουλος

Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας

Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Ιωάννης Λώλος

Δήμαρχος Καβάλας Θεόδωρος Μουριάδης

Στη δεύτερη θεματική με τίτλο «Ο Γεωστρατηγικός Ρόλος της Εγνατίας των Λιμένων» ομιλητές θα είναι οι:

Βουλευτής ΝΔ Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης

Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ιωάννης Ζαμπούκης

Πρόεδρος της Πα.Δ.Ε.Ε., γερουσιαστής του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ, Λεωνίδας Ραπτάκης.

Την  Πέμπτη 17 Μαρτίου, τελευταία ημέρα του ταξιδιού τους στη Θεσσαλονίκη, οι εκπρόσωποι της ελληνικής ομογένειας θα επισκεφθούν την Παναγία Σουμελά και τους αρχαιολογικούς χώρους της Βεργίνας και της Πέλλας.