Ραδιομαραθώνιος αλληλεγγύης της Φωνής της Ελλάδας για την Ουκρανία.

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Πέμπτη, 17 Μαρτίου, συντονιζόμαστε όλοι, από νωρίς το πρωί, στις συχνότητες της Φωνής της Ελλάδας, σε όλο τον κόσμο, αλλά και διαδικτυακά στο webradio.ert.gr/i-foni-tis-elladas/. Συντονίζουμε τους ακροατές μας και τις ομογενειακές οργανώσεις, από τη μία άκρη της γης έως την άλλη, σε έναν ραδιομαραθώνιο αλληλεγγύης για τα θύματα του Πολέμου, αυτούς που έχουν πάρει ήδη τον δρόμο της προσφυγιάς, αλλά και τον άμαχο πληθυσμό που έμεινε πίσω.

Οι Γιατροί του Κόσμου βρίσκονται στις περιοχές όπου χτυπά η καρδιά και της Ελληνικής Κοινότητας της Ουκρανίας, από τη Ζαπορίζια μέχρι τη Μαριούπολη, αλλά και στα σύνορα όπου συγκεντρώνονται τα καραβάνια των προσφύγων. Με την Κινητή Ιατρική Μονάδα τους, οι Γιατροί του Κόσμου παρέχουν πρώτες βοήθειες και πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στον ταλαιπωρημένο πληθυσμό που βιώνει τη φρίκη του πολέμου. Συναντούν γυναίκες και μητέρες με τα παιδιά τους, που έχουν αφήσει τα πάντα πίσω τους αναζητώντας την ασφάλεια, μακριά από τον πόλεμο, αλλά προχωρούν και μέσα στην εμπόλεμη ζώνη, προσφέροντας την πολύτιμη γνώση και την εμπειρία τους, σε επίπεδο πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, σε αυτούς που έμειναν πίσω.

Η αποστολή των Γιατρών του Κόσμου παρέδωσε ήδη το πρώτο μέρος της ανθρωπιστικής βοήθειας ιατροφαρμακευτικού υλικού, που συγκέντρωσε στην Ελλάδα, στην οργάνωση Help Ukraine Romania, (το οποίο θα διατεθεί άμεσα για τη φροντίδα και την ανακούφιση των Ουκρανών πολιτών) και, πλέον, ζητά και τη δική μας στήριξη για να συνεχίσει το δύσκολο αλλά αποτελεσματικό έργο της, στην πληττόμενη από τη φρίκη του Πολέμου Ουκρανία, με τους 120.000 Έλληνες ομογενείς.

Την Πέμπτη, 17 Μαρτίου, στηρίζουμε τον αγώνα των Ελλήνων Γιατρών του Κόσμου, στην Ουκρανία. Οι Γιατροί του Κόσμου ζητούν οικονομική ενίσχυση για την αγορά αντιβιοτικών, εξιδεικευμένου ιατροφαρμακευτικού υλικού και κάλυψη των εξόδων της αποστολής.

Δείτε πως μπορείτε να βοηθήσετε, με ένα κλικ στη σελίδα  mdmgreece.gr/oukrania-ekklisi-gia-voithia/ και συντονιστείτε στη Φωνή της Ελλάδας, την Πέμπτη, 17 Μαρτίου, από νωρίς το πρωί.

Η Επιτροπή Κοινωνικής Ευθύνης της ΕΡΤ στηρίζει την πρωτοβουλία Αλληλεγγύης για την Ουκρανία.

Στο ERTnews.gr θα μπορούν οι ακροατές να βρίσκουν live Streaming των εκπομπών της Φωνής της Ελλάδας που θα αφορούν τον ραδιομαραθώνιο.

H Φωνή της Ελλάδας θα συνδεθεί και με την ΕΡΤ3 που την ίδια μέρα, την Πέμπτη 17 Μαρτίου αφιερώνει το ενημερωτικό της πρόγραμμα τόσο στη τηλεόραση όσο και στους ραδιοφωνικούς σταθμούς 102fm και 95,8fm στους πρόσφυγες του πολέμου της Ουκρανίας.

Ακρόαση της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

  • Διαδικτυακά από το webradio της ιστοσελίδας της ΕΡΤ:

https://webradio.ert.gr/i-foni-tis-elladas/

  • Ψηφιακά DAB+, μεταδίδεται σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και μπορείτε να την ακούτε από ψηφιακούς και τηλεοπτικούς δέκτες.
  • Στα Βραχέα κύματα, στη συχνότητα των 9420 ΚΗz (για Ευρώπη, Ατλαντικό Ωκεανό, Β. Αμερική).
  • Δορυφορικά στην Ευρώπη και στην Αφρική από τους δορυφόρους Hotbird και HellasSat.
  • Σε πλατφόρμες διαδικτυακού ραδιοφώνου όπως Deezer και TuneIn.

Η «Φωνή της Ελλάδας» συμπεριλαμβάνεται στις χώρες που η Deezer έχει LiveRadio: Αμερική, Βραζιλία, Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ισραήλ, Νότια Αφρική.

Σε αυτές τις χώρες ακούγεται η «Φωνή της Ελλάδας» και στα αυτοκίνητα μέσω Deezer σε Android Auto και Apple CarPlay

Live Streaming: radiostreaming.ert.gr/ert-voiceofgreece

Στοιχεία επικοινωνίας της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ