Μαρία Σάκκαρη: Νο3 του κόσμου και απολαβές «μαμούθ» παρά την ήττα

Η Μαρία Σάκκαρη ολοκλήρωσε με ήττα την παρουσία της στην Καλιφόρνια, αλλά η πορεία της στο Indian Wells της προσέφερε πόντους, εμπειρίες και… χρήματα.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε τελικό ενός τουρνουά WTA 100 και συνέχισε τις εξαιρετικές φετινές της παρουσίες, που θα την “εκτοξεύσουν” πια στο Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης του τένις γυναικών.

Παράλληλα, η Μαρία Σάκκαρη γέμισε και τον… τραπεζικό της λογαριασμό, αφού η συμμετοχή της στον τελικό του Indian Wells και η δεύτερη θέση, ισοδυναμούν με ένα ποσό της τάξης των 650.000 δολαρίων. Αντίστοιχα, η νικήτρια Ίγκα Σφιόντεκ θα λάβει 1,231,245 δολάρια, για τη νίκη της στο τουρνουά.

Η Μαρία Σάκκαρη ηττήθηκε εύκολα με 2-0 σετ (6-4, 6-1) από την Ίγκα Σφιόντεκ στον τελικό του Indian Wells και έχασε την ευκαιρία για τον πρώτο μεγάλο τίτλο της καριέρα της, σε WTA 1000.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια “πάλεψε” το πρώτο σετ, αλλά… κατέρρευσε στο δεύτερο και δεν κατάφερε να εμφανιστεί ανταγωνιστική κόντρα στην Πολωνή αντίπαλό της, στις δύσκολες καιρικές συνθήκες της Καλιφόρνιας.