Ο Σόρεν Σβάιστρουπ περιγράφει πώς τα βράδια ενός καλοκαιριού στον Πόρο έγραφε το «The Killing» και τον «Καστανάνθρωπο»

Ο διεθνώς αναγνωρισμένος σεναριογράφος και συγγραφέας Σόρεν Σβάιστρουτ μιλάει στο iefimerida.gr

Το όνομα του Δανού σεναριογράφου και συγγραφέα είναι συνώνυμο της επιτυχίας μιας και στο (πλούσιο) βιογραφικό του έχει αμέτρητα βραβεία, μεταξύ των οποίων ένα Emmy για το Nikolaj and Julie και ένα BAFTA για το The Killing. Εδώ αξίζει να σημειώσουμε πως η δανέζικη σειρά «The Killing» έχει αποσπάσει πάμπολλα διεθνή βραβεία και έχει προβληθεί σε πάνω από εκατό χώρες.

Ο Σόρεν Σβάιστρουτ έχει γράψει και το σενάριο της ταινίας «Ο Χιονάνθρωπος», που βασίζεται στο βιβλίο του Jo Nesbo, ενώ η πρώτη του συγγραφή βιβλίου έγινε με τον «Καστανάνθρωπο», κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα, αποσπώντας το Barry Award 2020, για το καλύτερο αστυνομικό μυθιστόρημα πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα.
Ο Καστανάθρωπος στο Netflix

«Ο Καστανάνθρωπος» δεν έμεινε μόνο στις σελίδες του βιβλίου. Την περασμένη χρονιά προβλήθηκε ως σειρά 6 επεισοδίων στο Netflix όπου για αρκετές βδομάδες έμεινε στο top-10. Και όχι άδικα.
Οι διακοπές του Σβάιστρουτ στην Ελλάδα, το κόλημμα με τον Πόρο

Από την άλλη ο Σόρεν Σβάιστρουτ με την Ελληνοδανέζα σύζυγο του και τα παιδιά τους απολαμβάνουν να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα, με το νησί του Πόρου να είναι το καταφύγιο τους. Εκεί, άλλωστε ο πολυβραβευμένος Δανός σεναριογράφος και συγγραφέας έχει γράψει πολλά επεισόδια της σειράς «The Killing» και ένα μέρος του «Καστανάνθρωπου».

Η συνέντευξη: https://www.iefimerida.gr/politismos/sbaistroyp-poro-egrapsa-killing-kastananthropoy

<p>Πηγή: iefimerida.gr

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε