Βίκυ Τσοχατζοπούλου: Στο εδώλιο του κατηγορουμένου σήμερα για το «χρυσό συμβόλαιο» της Ελβετίας

Στην πρωτόδικη απόφαση, τον Οκτώβριο του 2020, είχαν καταδικαστεί και οι δύο σε ποινή κάθειρξης έξι ετών, χρηματική εγγύηση 20.000 ευρώ και περιοριστικό όρο απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου κάθεται σήμερα στο εδώλιο του κατηγορουμένου στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων με τον κίνδυνο να επιστρέψει στη φυλακή αν καταδικαστεί για το «χρυσό συμβόλαιο» της Ελβετίας

Κατηγορούμενος στην ίδια υπόθεση είναι ο Νίκος Ζήγρας, ξάδερφος του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Στην πρωτόδικη απόφαση, τον Οκτώβριο του 2020, είχαν καταδικαστεί και οι δύο σε ποινή κάθειρξης έξι ετών, χρηματική εγγύηση 20.000 ευρώ και περιοριστικό όρο απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Η ποινή είχε ανασταλτικό χαρακτήρα ως και την εκδίκαση της σε δεύτερο βαθμό που αρχίζει σήμερα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, το επίμαχο ασφαλιστήριο συμβόλαιο της ελβετικής εταιρείας ZurichLebensversiche rungs Gesellschaft AG είχε συνάψει τον Δεκέμβριο του 1998 ο Άκης Τσοχατζόπουλος, καταβάλλοντας εφάπαξ το ποσό των 500.000 ελβετικών φράγκων με δικαιούχο το Νίκο Ζήγρα.

Επιπλέον, μετά τη λύση του συμβολαίου, ο εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου φέρεται να έλαβε το υπόλοιπο της αξίας του συμβολαίου που υπολογίζεται σε 359.060,40 ελβετικά φράγκα. Συνολικά και στους τρεις (και τον εκλιπόντα πρώην υπουργό) αποδίδεται ότι εισέπραξαν από κοινού 773.989,20 ελβετικά φράγκα τα οποία «ξέπλυναν» μέσω του ελβετικού ασφαλιστηρίου.

Ο Νίκος Ζήγρας και η Βίκυ Τσοχατζοπούλου είχαν δηλώσει αθώοι. Ότι αγνοούσαν την προέλευση των ωφελημάτων με τον κ Ζήγρα να καταγγέλλει ακόμη και πλαστογραφία της υπογραφής του.

Ωστόσο, το δικαστήριο είχε απορρίψει όλους τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων τονίζοντας μεταξύ άλλων, στο σκεπτικό της ετυμηγορίας του ότι «προέκυψε κατά τρόπο πειστικό ότι όλοι οι κατηγορούμενοι θέλησαν τη δημιουργία του ως άνω λογαριασμού προκειμένου να “ξεπλύνουν” μέσω αυτού μέρος των παράνομων κτηθέντων από τη δραστηριότητα του πρώτου από αυτούς ωφελημάτων (σ.σ.: του Άκη Τσοχατζόπουλου)».

Πηγή: newpost.gr