Ο Άλμπερτ Μπουρλά: «Φτάνουμε στην οριστική λύση της πανδημίας

Αθήνα.- Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου τίμησε χθεςΤρίτη σε ειδική εκδήλωση τον ισχυρό άνδρα της Pfizer, μαζί με άλλες τρεις προσωπικότητες, για την προσφορά τους στην πατρίδα και το κοινωνικό σύνολο. Ο Αλμπερτ Μπουρλά τιμήθηκε με το παράσημο του Χρυσού Σταυρού του Τάγματος του Σωτήρος.

Έπειτα από τη λήξη της εκδήλωσης στο Προεδρικό Μέγαρο, το τιμώμενο πρόσωπο μίλησε στον φακό του iefimerida.gr και αναφέρθηκε με αισιοδοξία σε αυτό που μπορεί να αποτελέσει την «οριστική λύση» για τον τερματισμό, ή την επιτυχή διαχείριση, της πανδημίας του κορωνοϊού.

Αφού ξεκαθάρισε ότι η συγκεκριμένη ήταν «η πιο σημαντική διάκριση που έχω λάβει, διότι ήρθε από εκεί που είναι η καρδιά μου, από την Ελλάδα», ο Αλμπερτ Μπουρλά σημείωσε:

«Εκτιμώ ότι θα περάσουμε σύντομα σε ένα επίπεδο που θα ζούμε κανονικές ζωές. Δεν θα δούμε τον ιό να εξαφανίζεται, αλλά πλέον έχουμε τρόπους αντιμετώπισης, έχουμε εμβόλια, έχουμε και θεραπεία. Το ”κλειδί” είναι να ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών και να είμαστε εμβολιασμένοι με τον σωστό τρόπο. Και αν αρρωστήσουμε όμως, πλέον υπάρχουν θεραπείες πολύ αποτελεσματικές», επανέλαβε.

Ποια θα ήταν η τελική λύση για την πανδημία; «Ο σκοπός μας είναι να παρασκευάσουμε τα ετήσια εμβόλια. Κατανοώ ότι είναι δύσκολο για τον κόσμο να ακολουθεί τις συνεχείς οδηγίες των γιατρών για εμβολιασμό ανά τακτά διαστήματα, οπότε θέλουμε να παρασκευάσουμε ένα εμβόλιο που θα χορηγείται μια φορά τον χρόνο. Αυτό θα είναι που θα κάνει και την τελική διαφορά» επισήμανε, ενώ σχετικά με τον χρόνο παρασκευής αυτού του εμβολίου διευκρίνισε ότι «τεχνικά δεν είναι καθόλου εύκολο, αλλά έχουμε λόγους να πιστεύουμε ότι είμαστε σε καλό δρόμο, ακόμα και για φέτος».

Τι πρέπει, κατά τη γνώμη του, να κάνουμε μέχρι τότε, και ενώ παρατηρείται νέα έξαρση των κρουσμάτων του κορωνοϊού; «Να ακολουθούμε τις οδηγίες των υγειονομικών αρχών και των ειδικών. Μπορεί να έχουμε κι εμείς τη γνώμη μας, αλλά αυτοί οι άνθρωποι ξέρουν καλύτερα, αλλά και νοιάζονται για εμάς»…

Πηγή: iefimerida.gr