Ο Αρης νίκησε 2-1 την ΑΕΚ

Ο Βραζιλιάνος χαφ Λούκας Σάσα έχει πετύχει το γκολ με το οποίο ο Αρης νίκησε την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και πανηγυρίζει έξαλλα.

Ενας δυνατός και καλά οργανωμένος Αρης πέρασε νικηφόρα (2-1) από το ΟΑΚΑ στο παιχνίδι του με την ΑΕΚ και απέκτησε προβάδισμα για την έξοδό του στην Ευρώπη, ξεπερνώντας κατά δύο βαθμούς τον Παναθηναϊκό και την «Ενωση» που «έπεσε» στην 5η θέση. Τα γκολ των Θεσσαλονικέων πέτυχαν οι Λουίς Πάλμα και Λούκας Σάσα ενώ κορυφαίος παίκτης τους ήταν ο Βραζιλιάνος σέντερ μπακ, Φαμπιάνο.  Από την άλλη η «Ενωση» πλήρωσε ξανά τα αμυντικά της λάθη, δεν είχε τα απαιτούμενα ψυχικά αποθέματα και παραμένει χωρίς νίκη μετά από τέσσερα παιχνίδια της στα πλέι οφ, με τον κίνδυνο να μην εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο να είναι πιο ορατός από ποτέ.

Το ματς ξεκίνησε με… τρελό ρυθμό και ο Αρης βρέθηκε κοντά στο γκολ μόλις στο 2’ όταν η μπάλα έφτασε μετά από φάουλ του Ματίγια στο δεύτερο δοκάρι στον προωθημένο Μπεναλουάν που σούταρε για να αποκρούσει ο Τσιντώτας. Στο 4’ ήταν η σειρά της «Ενωση» να απειλήσει μ’ ένα δυνατό σουτ του Τσούμπερ που έδιωξε σε κόρνερ ο Κουέστα. Ο Αρης είχε και νέα καλή φάση στο 8’ μ’ ένα ξαφνικό σουτ εκτός περιοχής από τον Μαντσίνι που εξουδετέρωσε ο Τσιντώτας.

Τρία λεπτά αργότερα ο Καμαρά βρέθηκε στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ, αλλά πλάσαρε ψηλά άουτ. Στο 12’ ο Μοχαμάντι έκανε το σουτ σουτ εκτός περιοχής για να βρεθεί ξανά σε ετοιμότητα ο Κουέστα. Στο 19’ οι Θεσσαλονικείς κέρδισαν φάουλ λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή, το εκτέλεσε ο Ματίγια για να κάνει μια σπουδαία απόκρουση ο Τσιντώτας, πετώντας την μπάλα σε σε κόρνερ. Την εκτέλεση του κόρνερ ανέλαβε ο Ιτούρμπε, ο Τσιντώτας έκανε κακή εκτίμηση και δεν μπόρεσε να απομακρύνει για να φτάσει η μπάλα στο δεύτερο δοκάρι στον Λουίς Πάλμα ο οποίος με κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα των «κιτρινόμαυρων» για το 0-1 ακριβώς στο 20’.

Κι εκεί που η ΑΕΚ έδειχνε «βραχυκυκλωμένη» μετά το γκολ που δέχτηκε, τελικά  έφτασε στο 28’ στην ισοφάριση (1-1) με ένα καταπληκτικό σουτ του Ρότα αρκετά έξω από την περιοχή που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Κουέστα.

Από το σημείο αυτό και μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους οι «κιτρινόμαυροι» πήραν τον πλήρη έλεγχο του ματς και έψαξαν το δεύτερο γκολ χωρίς όμως αποτέλεσμα με την καλύτερή τους φάση να σημειώνεται στο 45’ μ’ ένα σουτ του Σιμάνσκι εκτός περιοχής που πέρασε λίγο άουτ.

Η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος, αλλά ο Αρης στην πρώτη του «κατεβασιά»  στο 59’ κατάφερε να σκοράρει. Ολα ξεκίνησαν όπως στο πρώτο γκολ ξανά από ένα κόρνερ ο Ιτούρμπε για να φτάσει η μπάλα στον Καμαρά που σούταρε για να αποκρούσει ασθενώς ο Τσιντώτας. Στη συνέχεια ο Κριχόβιακ δεν μπόρεσε να απομακρύνει, η μπάλα πήρε ύψος και ο Σάσα με κοντινή κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα για να γίνει το 1-2.

Στο 66’ οι Θεσσαλονικείς απείλησαν ξανά μ’ ένα σουτ του Μαντσίνι που έφυγε λίγο άουτ, ενώ στο 69’ ο Σιμάνσκι έπιασε από κοντά την κεφαλιά, αλλά δεν βρήκε στόχο. Στο 71’ ο Λιβάι Γκαρσία εκτέλεσε το φάουλ για να στείλει την μπάλα να αποκρουστεί από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Κουέστα. Στην εξέλιξη της φάσης ο Λε Ταλέκ προσπάθησε να σκοράρει με κεφαλιά, αλλά απομάκρυνε ο Φαμπιάνο. Στο 79’ ο Αρης έχασε τεράστια ευκαιρία να «καθαρίσει» το ματς με τον Μαντσίνι να σουτάρει από κοντά, ελάχιστα άουτ. Οι ευκαιρίες συνεχίστηκαν για τον Αρη και στο 84’ ο Μπερτόλιο έκανε το κοντινό πλασέ για να διώξει σωτήρια ο Τσιντώτας.

Η ΑΕΚ πίεσε στη συνέχεια για την ισοφάριση κι έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 95’ με τον Κριχόβιακ να σουτάρει από εξαιρετική θέση ψηλά άουτ.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Σκωτσέζος Ρόμπερτ Μάντεν. Με κίτρινες κάρτες παρατηρήθηκαν οι: Κριχόβιακ, Αμραμπατ, Τσούμπερ, Μπεναλουάν, Ρότα, Ματίγια, Μπερτόλιο και Δεληζήσης.

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Ρότα, Βράνιες, Τζαβέλλας, Μοχαμάντι (83’ Χατζισαφί), Σιμάνσκι (69’ Λε Ταλέκ), Κριχόβιακ, Αμραμπατ (69’ Τάνκοβιτς), Γκαρσία, Τσούμπερ (77’ Μάνταλος), Αραούχο.

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Εμπακατά, Φαμπιάνο, Μπεναλουάν, Γκάνεα (89’ Σούντγκρεν), Σάσα, Ματίγια, Πάλμα (66’ Ντουκουρέ), Μαντσίνι (81’ Μπερτόλιο), Ιτούρμπε (66’ Ματέο Γκαρσία), Καμαρά (89’ Δεληζήσης).

ekirikas.com