Ευχές από Morrison και Albanese στην ελληνική παροικία για το Πάσχα

Τις ευχές τους για το Πάσχα των Ορθόδοξων απευθύνουν ο ομοσπονδιακός πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Scott Morrison και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Anthony Albanese.

Ειδικότερα, ο κ. Morrison αναφέρει:

«Χαιρετισμούς σε όλους τους Ορθόδοξους Χριστιανούς που γιορτάζουν το Πάσχα. Το νόημα του Πάσχα βρίσκεται σε δύο λέξεις: Χριστός Ανέστη! Είναι η ημέρα που το φως θριάμβευσε επί του σκότους και που οι Χριστιανοί μπορούν να διακηρύξουν:

‘Που είναι, θάνατε, το κεντρί σου; Άδη, που είναι η νίκη σου;’ (Α Κορ. 15,55). Όπως οι απανταχού Χριστιανοί, βλέπω την αγάπη να εκφράζεται στο σταυρό του Γολγοθά και την ελπίδα να εκφράζεται στον άδειο τάφο. Αυτή είναι η πίστη που μοιραζόμαστε.

Φέτος το Πάσχα θα είναι ιδιαίτερα χαρούμενο, καθώς οι Χριστιανοί όλων των δογμάτων εκφράζουν ευχαριστίες με ανοιχτές εκκλησίες και γεμάτα στασίδια αυτή την ιερότερη ημέρα. Μπορούμε πάλι να ψάλλουμε τα χαρμόσυνα άσματα της πίστης μας.

Αυτό το Πάσχα είναι μια μέρα χαράς – και μια μέρα όπου ευχαριστούμε για όλες τις ευλογίες σε μας. Είθε οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί σε όλη την Αυστραλία να βιώσουν την παρουσία και την ειρήνη του Αναστημένου Χριστού αυτή την Κυριακή της Ανάστασης!».

Από την πλευρά του, ο κ. Albanese «ανοίγει» το μήνυμά του με την ευχή «Καλό Πάσχα» και συνεχίζει:

«Εκ μέρους του Εργατικού Κόμματος της Αυστραλίας, εύχομαι στην Ελληνική κοινότητα ένα ευτυχισμένο Άγιο Ορθόδοξο Πάσχα.

Σήμερα γιορτάζουμε την Ανάσταση, όταν ο Σταυρός κατέστη σύμβολο ελπίδας.

Φέτος, αυτό το αίσθημα ελπίδας μας αγγίζει όλους καθώς αναδυόμαστε από την πανδημία και κοιτάμε εμπρός για ένα καλύτερο μέλλον.

Απευθύνω τις θερμότερες ευχές στην Ελληνική κοινότητα και ελπίζω ότι μπορείτε πλέον να συγκεντρωθείτε με ασφάλεια με την οικογένειά σας και στις Εκκλησίες σας καθώς γιορτάζουμε την Ανάσταση.

Καλό Πάσχα σε εσάς και την οικογένειά σας. Καλή Ανάσταση!