Ολυμπιακός: Το πλάνο για τις ανανεώσεις των Αραμπί, Βαλμπουενά και τις μεταγραφές

Το μυαλό όλων αυτή τη στιγμή στον Ολυμπιακό είναι στον αγώνα ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ την προσεχή Τετάρτη (27/4, 20:00) και εν συνεχεία θα τρέξουν” τα μεταγραφικά και οι συζητήσεις για τα νέα συμβόλαια του Αραμπί και του Βαλμπουενά. Το SPORT24 αναλύει τα δεδομένα

Το μυαλό όλων αυτή τη στιγμή στον Ολυμπιακό είναι στον αγώνα ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ την προσεχή Τετάρτη (27/4, 20:00, COSMOTE SPORT 2HD και LIVE στο SPORT24) στο Γεώργιος Καραϊσκάκης και πως θα έρθει η νίκη-πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου. Όλα τα υπόλοιπα, μεταγραφές και ανανεώσεις συμβολαίων, έχουν πάει λίγο πιο πίσω, καθώς προέχουν η κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλητή και η διεκδίκηση του νταμπλ.

Πότε θα “τρέξουν” τα μεταγραφικά και οι συζητήσεις για τα νέα συμβόλαια του Γιουσέφ Ελ Αραμπί και του Ματιέ Βαλμπουενά; Εφόσον, οι ερυθρόλευκοι κερδίσουν τον Δικέφαλο του Βορρά την επόμενη εβδομάδα και προκριθούν στον τελικό του Κυπέλλου και, παράλληλα, μετά τον αγώνα των play-offs με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα (4/5) έχουν εξασφαλίσει μαθητικά το τρόπαιο του πρωταθλητή, τότε μέσα στο δεύτερο δεκαήμερο του Μαΐου θα γίνουν οι συζητήσεις με τον Μαροκινό σέντερ φορ και τον Γάλλο μεσοεπιθετικό. Χωρίς να αποκλείεται, σε ό,τι αφορά στον Αφρικανό στράικερ, ο τελικός κύκλος επαφών να φτάσει το τελευταίο δεκαήμερο του επόμενου μήνα.

Στην περίπτωση του Βαλμπουενά είναι πιο ξεκάθαρα τα πράγματα, καθώς υπάρχει κατ’ αρχήν προφορική συμφωνία για την επόμενη ημέρα, αλλά αυτό θα πρέπει να επικυρωθεί και με τις υπογραφές. Διότι, ως γνωστό όταν δεν υπάρχουν υπογραφές, όλα είναι ανοιχτά. Λογικά, ο Γάλλος θα εξακολουθήσει να αγωνίζεται για ακόμη ένα χρόνο καθώς αυτή είναι και η επιθυμία του και στη συνέχεια θα αναλάβει κάποιο πόστο στην πειραϊκή ομάδα.

Όσο για τον Αραμπί, εφόσον ρίξει τις απαιτήσεις του, θα υπογράψει νέο συμβόλαιο με την πειραϊκή ΠΑΕ για ένα ή δύο χρόνια. Αν ο Μαροκινός επιμείνει στα ποσά, όπως έχουν εκφραστεί στις συζητήσεις των τελευταίων μηνών, θα είναι δύσκολο να γεφυρωθεί η οικονομική διαφορά. Διότι, η απόσταση δεν είναι μικρή, Όμως, από τη στιγμή που και οι δύο πλευρές θέλουν να συνεχίσουν μαζί, στο χέρι τους είναι να βρεθεί η χρυσή τομή.

Σχετικά, με τις μεταγραφές και την ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού, οι ερυθρόλευκοι έχουν εντοπίσει κάποιους στόχους από την διεθνή αγορά και έχουν κάνει την απαραίτητη προετοιμασία ενόψει καλοκαιριού. Αν ο Ολυμπιακός προκριθεί εις βάρος του ΠΑΟΚ στο Κύπελλο, οι μηχανές αναμένεται να μπουν στο φουλ το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου. Αν η πειραϊκή ομάδα δεν περάσει τον Δικέφαλο του Βορρά, τότε οι κινήσεις θα γίνουν λογικά πιο άμεσα, από τις αρχές Μαΐου.

Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως πρόκειται για ένα ιδιαίτερο καλοκαίρι, καθώς ο Ολυμπιακός –με τα τωρινά δεδομένα- αναμένεται να ξεκινήσει την προετοιμασία του στις 5 ή 6 Ιουνίου και θα δώσει τον πρώτο ευρωπαϊκό αγώνα στις 5 ή 6 Ιουλίου. Αν οι ερυθρόλευκοι κερδίσουν έναν γύρο στο Champions League και αρχίσουν τις υποχρεώσεις τους από τον 2ο προκριματικό (19 ή 20 Ιουλίου), τότε πιθανότατα θα ξεκινήσουν την προετοιμασία τους στις 13 Ιουνίου.

Όπως και να έχει, ο Ολυμπιακός χρειάζεται ποιοτικές προσθήκες σε όλες του τις γραμμές, με προτεραιότητα στα πλάγια της άμυνας και της επίθεσης και ακολούθως στα χαφ, ώστε να παρουσιαστεί καλύτερος την επόμενη περίοδο.

Και σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να γίνουν όσο το δυνατόν πιο σύντομα οι μεταγραφικές κινήσεις και οι προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ, προκειμένου ο Μαρτίνς να δουλέψει με τους παίκτες που θέλει στην προετοιμασία και στα φιλικά παιχνίδια. Το μάθημα του περασμένου καλοκαιριού (πρέπει να) έχει γίνει μάθημα και ο Ολυμπιακός χρειάζεται έγκαιρα να παρουσιαστεί πανέτοιμος και δυνατός για να πετύχει τον στόχο του, δηλαδή, την είσοδο του στους ομίλους του Champions League.

Πηγή:sport24.gr

φωτογραφία: INTIME