«Θα κάνουμε τα πάντα για να είναι ο Παναθηναϊκός στον τελικό»

Ο Λούκας Βιγιαφάνιες μιλά στο Gazzetta για τον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου, την ρεβάνς στη Λαμία και ξεκαθαρίζει πως όλοι στον Παναθηναϊκό ζουν και αναπνέουν για την πρόκριση στον τελικό.

Στα χέρια του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο Λούκας Βιγιαφάνιες έχει… μεταμορφωθεί σε ένα σύγχρονο οκτάρι, με ισορροπία ανάμεσα σε επιθετικά και αμυντικά χαρίσματα, πραγματοποιώντας μία από τις πιο ώριμες σεζόν στη καριέρα του και όντας ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές του φετινού Παναθηναϊκού.

Ο Αργεντινός μέσος, του οποίου το συμβόλαιο λήγει το καλοκαίρι, μίλησε στο Gazzetta για το 1-0 επί της Λαμίας στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, για την ρεβάνς στη Φθιώτιδα και την μεγάλη επιθυμία όλων στο ”τριφύλλι” να δώσουν το παρών στον μεγάλο τελικό της 21ης Μαϊου στο ΟΑΚΑ.

«Κάναμε σπουδαία δουλειά. Απλά έπρεπε να σκοράρουμε ένα ή δύο γκολ ακόμη, είχαμε τις ευκαιρίες για να το πετύχουμε. Η αλήθεια είναι και δεν πρέπει να το ξεχνάμε ποτέ αυτό πως παίζει και ο αντίπαλος ποδόσφαιρο, έπαιξε καλή άμυνα η Λαμία, ο τερματοφύλακάς τους επίσης ήταν σε καλό βράδυ. Πρέπει να βελτιώσουμε τον τρόπο που τελειώνουμε τις φάσεις αλλά σίγουρα ως ομάδα κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι».

λικξ

Οι ”πράσινοι” απέχουν… χιλιόμετρα ποιοτικά από τον αντίπαλο, το έδειξαν πάνω στο χορτάρι, ωστόσο, για να πάρουν την πρόκριση θα πρέπει να έχουν την ίδια νοοτροπία σύμφωνα με τον 30χρονο Λατινοαμερικάνο άσο.

«Θα είναι δύσκολο παιχνίδι. Παίζουν καλύτερα στην έδρα τους. Δεν γίνεται να σκοράρουμε τρία γκολ σε κάθε παιχνίδι. Είμαστε χαρούμενοι με την νίκη αλλά πρέπει να διατηρήσουμε τον ίδιο βαθμό ποιότητας ποδοσφαίρου και στα επόμενα παιχνίδια. Να έχουμε την ίδια νοοτροπία. Να παίζουμε με την μπάλα, να κάνουμε συνέχεια επίθεση, να πιέζουμε ψηλά τον αντίπαλο. Αυτός είναι ο φετινός Παναθηναϊκός και έτσι πρέπει να πορευθούμε μέχρι το τέλος».

Η παρουσία στον τελικό και η κατάκτηση του Κυπέλλου αποτελεί τον στόχο του φετινού Παναθηναϊκού και ο Βιγιαφάνιες ξεκαθαρίζει πως άπαντες θα δώσουν τα πάντα για να βρίσκεται ομάδα και κόσμος στο ΟΑΚΑ την 21η Μαϊου.

«Θα δώσουμε τα πάντα για να πάμε στον τελικό, με την ίδια τακτική να πάρουμε το παιχνίδι και στη Λαμία και να κρατήσουμε το πλεονέκτημα που πήραμε από το πρώτο ματς. Η 21η Μαϊου είναι ο στόχος μας, θα κάνουμε τα πάντα για να είμαστε εκεί και για να διεκδικήσουμε το τρόπαιο».

Πηγή: Gazzetta.gr
@Photo credits: INTIME