Αρχιερατική Λειτουργία και Δοξολογία πριν την παρέλαση της ομογένειας της Νέας Αγγλίας

Με την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και την Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και προεξάρχοντος του Αρχιεπισκοπου Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρου ξεκίνησαν την Κυριακής, 1ης Μαϊου 2022 οι εκδηλώσεις της ομογένειας της Νέας Αγγλίας για την 201η επέτειο της έναρξης της Ελληνικής Επανάστασης.

Αμέσως μετά την Δοξολογία θα παρατεθεί δεξίωση στην κοινοτική αίθουσα και στις 1.00 μ.μ. αναμένεται να ξεκινήσει η 26η παρέλαση. Τα 60 περίπου τμήματα, οι φιλαρμονικές και τα άρματα θα ξεκινήσουν από την διασταύρωση μπροστά στην Δημοτική Βιβλιοθήκη, θα κινηθούν επί της Οδού Boylston και θα καταλήξουν στο ύψος της οδού Charles δίπλα στον Εθνικό Κήπο.

Είναι η πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια που οι ομογενείς θα παρελάσουν στην καρδιά της Βοστώνης και θα διατρανώσουν την πίστη και την αφοσίωσή τους στα ιδεώδη της ελευθερίας της Δημοκρατίας.

Ο υπουργός δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας και οι επίσημοι προσκεκλημένοι. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Ταάκας.

Στις εκδηλώσεις που προηγήθηκαν της παρελάσεως παρέστησαν ο υπουργός Δικαιοσύνης της Ελλάδας Κώστας Τσιάρας, ο οποίος εκπροσωπεί την κυβέρνηση, ο βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Α’ Θεσσαλονίκης Δημήτρης Κούβελας, ο οποίος εκπροσωπεί την Βουλή των Ελλήνων, ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Βοστώνη Στράτος Ευθυμίου, ο  Δήμαρχος Καλαμάτας Αθανάσιος Βασιλόπουλος, πολιτειακοί βουλευτές και γερουσιαστές από την τριπολιτειακή περιοχή της Μασαχουσέτης.

Ο καταγάλανος ουρανός και γενικότερα οι ευνοϊκές καιρικές συνθήκες θα δώσουν το έναυσμα στους ομογενείς να συμμετάσχουν με τα παιδιά, τα εγγόνια και τους φίλους τους.

Στιγμιότυπο απο την είσοδο του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρου στον ναό. Φωτογραφίες: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Στην Θεία Λειτουργία και Δοξολογία προεξάρχοντος του κ. Ελπιδοφόρου συλλειτούργησαν ο Μητροπολίτης, κ.Βοστώνης και ο Επίσκοπος, ο ιερατικός προϊστάμενος, π. Thomas Chininis και των διακόνων.

Πρόκειται για την Λειτουργία της Κυριακής των Θωμά και οι αρχιερείς, ιερείς, ιεροψάλτες και ομογενείς έψαλαν μεγαλοφώνως το «Χριστός Ανέστη εκ νεκρών….