Σήμερα η εξειδίκευση των μέτρων για το Ρεύμα από τους συναρμόδιους υπουργούς

Ανακούφιση προκάλεσε το πακέτο μέτρων στήριξης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση αναφορικά με τους φουσκωμένους λογαριασμούς ρεύματος που παραλαμβάνουν οι πολίτες τους τελευταίους μήνες.

Σε μία προσπάθεια να «αποφορτίσει» την κατάσταση που οδηγεί σε αδιέξοδο τους καταναλωτές, αλλά και να «διορθώσει» την αδικία, όπως είπε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η κυβέρνηση παρέκαμψε την ευρωπαϊκή κωλυσιεργία και προχώρησε σε άμεσες λύσεις που αναμένεται να δώσουν βαθιά ανάσα στους πολίτες.

Ο πρωθυπουργός επιχείρησε, επίσης, να αποδυναμώσει την έντονη κριτική που δέχεται όλο το τελευταίο διάστημα από την αντιπολίτευση, ανακοινώνοντας το νέο εθνικό σχέδιο, 4 σημείων, για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Παρ’ ότι αναμένεται η εξειδίκευσή τους από τους συναρμόδιους υπουργούς το πρωί της Παρασκευής (08:30), τα μέτρα εκτιμάται ότι είναι σημαντικά υψηλότερου κόστους από τα 2,5 δις ευρώ που είχε αφήσει η κυβέρνηση να εννοηθεί ότι θα κοστίζουν, καθώς η έκπληξη στις χθεσινές ανακοινώσεις αφορούσε όχι μόνο την αναδρομικότητα, αλλά κυρίως το εξάμηνο βάθος αυτής.