Χωρίς τους Εύζωνες φέτος η παρέλαση στην Νέα Υόρκη!

Η Επιτροπή Παρελάσεως της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, με πρόεδρο τον Τζον Κατσιματίδη, του πρώτου της τάξεως των λαϊκών στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής δεν κατάφερε να προσκομίσει εγγράφως, ως όφειλε, τις δεσμεύσεις της για την έλευση και την φιλοξενία του Αγήματος των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς με συνέπεια να καταστεί αδύνατη η έλευσή τους στην παρέλαση της ομογένειας.

Πρόκειται για την πρώτη αστοχία του κ. Κατσιματίδη και των συνεργατών του, που έχουν την προεδρία της Επιτροπής Παρελάσεως της 5ης Ιουνίου 2022 καθώς και των συμπροέδρων Νίκου Μπάρδη και Δημητρίου Καλαμαρά που εκπροσωπούν το εκλεγμένο διοικητικό συμβούλιο και την Πλειοψηφία της Επιτροπής των Προέδρων, αντίστοιχα. (anamniseis.net)

Ο αντιναύαρχος Ευθύμιος Μικρός, διευθυντής του Στρατιωτικού Γραφείου Προεδρίας της Δημοκρατίας στην επιστολή της 3ης Μαϊου 2022 προς τον κ. Γιάννη Κατσιματίδη ανακοινώνει την αδυναμία εκπλήρωσης του αιτήματός τους για την συμμετοχή του Αγήματος των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς και μεταξύ άλλων γράφει: «Δεδομένου ότι δεν υπήρξαν εγγράφως οι δεσμεύσεις σας, που απαιτούνται, τόσο για την επεξεργασία του αιτήματος, όσο και για την δρομολόγηση των απαραίτητων ενεργειών με το ΥΠΕΞ και την Αμερικανική Πρεσβεία, ο χρόνος που απομένει δεν επαρκεί για την άρτια οργάνωση και προετοιμασία μιας αποστολής του υψίστου τιμητικού αγήματος της Χώρας στο εξωτερικό».

«Σας εύχομαι κάθε επιτυχία στις εορταστικές σας εκδηλώσεις», καταλήγει η επιστολή του Αντιναυάρχου.